Terug naar boven

Gegevensbescherming

De verwerkingsverantwoordelijke is:

Brillux GmbH & Co. KG

Weseler Straße 401

48163 Münster

Nederland

info@brillux.de

Telefoonnummer: +49 251 7188-0

Hartelijk dank voor uw interesse in onze online shop. De bescherming van uw privacy is erg belangrijk voor ons. Hieronder informeren wij u in detail over de omgang met uw gegevens.

1. Toegangsgegevens en hosting

U kunt onze websites bezoeken zonder persoonlijke gegevens te hoeven invoeren. Bij elk bezoek van een website slaat de server alleen automatisch een zogenaamde server-logfile op, dat bijv. de naam van de bezochte pagina, uw IP-adres, datum en tijd van het bezoek, de hoeveelheid verzonden gegevens en de provider van waaruit u de site bezoekt (toegangsgegevens) en het bezoek vastlegt. De toegangsgegevens worden uitsluitend in verband met het garanderen van een storingsvrije werking van de site en de optimalisering van ons aanbod verwerkt. Het doel hiervan is overeenkomstig artikel 6 lid 1 sub f AVG het waarborgen van ons, in het kader van een belangenafweging doorslaggevend, rechtmatig belang van een correcte weergave van ons aanbod. Alle toegangsgegevens worden uiterlijk na afloop van het bezoek aan de site verwijderd.

Hosting

De diensten voor het hosten en weergeven van de website worden deels door onze dienstverleners geleverd in het kader van de verwerking voor ons. Tenzij anders vermeld in deze verklaring inzake gegevensbescherming, worden alle toegangsgegevens en alle gegevens die in de daarvoor bestemde formulieren op deze website worden verzameld, op hun servers verwerkt. Als u vragen heeft over onze dienstverleners en de basis van onze samenwerking met hen, kunt u gebruik maken van de contactmogelijkheid die in deze gegevensbeschermingsverklaring wordt beschreven

2. Gegevensverwerking voor contractafwikkeling en contactmomenten

2.1. Gegevensverwerking voor contractbeheer

Ten behoeve van de contractafwikkeling (incl. navraag naar en afhandeling van eventuele bestaande garantie- en prestatieaanspraken alsmede eventuele wettelijke actualiseringsverplichtingen) conform artikel 6 lid 1 sub b AVG verzamelen wij persoonsgegevens indien u deze vrijwillig aan ons verstrekt in het kader van uw bestelling. Verplichte velden zijn als zodanig gemarkeerd, omdat wij in deze gevallen de gegevens absoluut nodig hebben om het contract te verwerken en wij de bestelling niet kunnen verzenden zonder de specificatie ervan. Welke gegevens worden verzameld, kunt u zien aan de respectieve invulformulieren.

Meer informatie over de verwerking van uw gegevens, in het bijzonder over de overdracht aan onze dienstverleners voor de verwerking van bestellingen, betalingen en verzendingen, vindt u in de volgende delen van deze verklaring over gegevensbescherming. Na de volledige afwikkeling van de overeenkomst worden uw gegevens voor verdere verwerking beperkt en na het verstrijken van de fiscale en commerciële bewaartermijnen overeenkomstig art. 6 lid 1 sub c AVG gewist, tenzij u uitdrukkelijk toestemming hebt gegeven voor verder gebruik van uw gegevens overeenkomstig art. 6 lid 1 sub a AVG of wij ons het recht voorbehouden gegevens verder te gebruiken, hetgeen wettelijk is toegestaan en waarover wij u in deze verklaring informeren.

2.2. Klant account

Wij verzamelen persoonlijke gegevens wanneer u deze vrijwillig aan ons verstrekt in het kader van uw bestelling of wanneer u contact met ons opneemt (bijv. via contactformulier of e-mail). Verplichte velden zijn als zodanig gemarkeerd, omdat we deze gegevens in dit geval absoluut nodig hebben om het contract uit te voeren of uw contactaanvraag te verwerken. Het is voor u niet mogelijk om uw bestelling af te ronden en/of contact met ons op te nemen zonder ons deze informatie te verstrekken. Welke gegevens worden verzameld, kunt u terugvinden op de respectievelijke gegevensinvoerformulieren. In overeenstemming met art. 6 lid1 sub b AVG gebruiken wij de gegevens die u ons verstrekt om de overeenkomst uit te voeren en uw verzoeken te verwerken. Als u besluit een klantenrekening te openen en ons uw toestemming geeft in overeenstemming met art. 6 lid1 sub a AVG, zullen wij uw gegevens ook gebruiken om deze rekening te openen.

Na de volledige uitvoering van het contract of de verwijdering van uw klantaccount beperken wij de verdere verwerking van uw gegevens en verwijderen wij uw gegevens na het verstrijken van de wettelijk voorgeschreven fiscale en commerciële bewaartermijnen, tenzij u uitdrukkelijk hebt ingestemd met een verder gebruik van uw gegevens of wij ons het recht voorbehouden op een uitgebreider gebruik van de gegevens, wat wettelijk is toegestaan en waarvan wij u hier op de hoogte stellen. Het verwijderen van uw klantaccount is op elk moment mogelijk en kan worden gedaan door een bericht te sturen naar het hieronder aangegeven adres of via een functie die hiervoor is voorzien in de klantaccount.

Voor zover u door het openen van een klantenrekening overeenkomstig art. 6 lid 1 sub a AVG uw toestemming hiervoor hebt gegeven, zullen wij uw gegevens gebruiken voor het openen van de klantenrekening en voor het opslaan van uw gegevens voor verdere toekomstige bestellingen op onze website. Het verwijderen van uw klantenaccount is te allen tijde mogelijk en kan worden gedaan door een bericht te sturen naar de contactoptie die in dit privacybeleid wordt beschreven of via een functie die voor dit doel in de klantenaccount is voorzien. Na verwijdering van uw klantenaccount worden uw gegevens gewist, tenzij u uitdrukkelijk toestemming hebt gegeven voor verder gebruik van uw gegevens conform art. 6 lid 1 sub a AVG of wij ons het recht voorbehouden gegevens verder te gebruiken, hetgeen wettelijk is toegestaan en waarover wij u in deze verklaring informeren.

2.3. Gegevensverwerking bij contactmomenten

In het kader van de klantencommunicatie verzamelen wij persoonsgegevens om uw aanvragen te verwerken in overeenstemming met art. 6 lid 1 sub b AVG, indien u ons deze gegevens vrijwillig verstrekt wanneer u contact met ons opneemt (bijv. via contactformulier, live chat tool of e-mail). Verplichte velden zijn als zodanig gemarkeerd, omdat wij in deze gevallen de gegevens absoluut nodig hebben om uw contact te verwerken. Welke gegevens worden verzameld, kunt u zien aan de respectieve invulformulieren. Na de volledige verwerking van uw aanvraag worden uw gegevens gewist, tenzij u uitdrukkelijk toestemming hebt gegeven voor verder gebruik van uw gegevens in overeenstemming met art. 6 lid 1 sub a AVG of wij ons het recht voorbehouden gegevens verder te gebruiken, hetgeen wettelijk is toegestaan en waarover wij u in deze verklaring informeren.

3. Gegevensverwerking ten behoeve van de verzending

Om de overeenkomst conform art. 6 lid 1 sub b AVG uit te voeren, geven wij uw gegevens door aan de met de levering belaste vervoerder, voor zover dit noodzakelijk is voor de levering van de bestelde goederen.

4. Gegevensverwerking bij de uitvoering van de betaling

Wij werken samen met deze partners om de betalingen in onze online shop te verwerken: technische dienstverlener, kredietinstelling, betalingsdienstaanbieder.

4.1. Gegevensverwerking voor de verwerking van transacties

Afhankelijk van de gekozen betaalmethode leveren we de gegevens die nodig zijn voor de verwerking van de betalingstransactie aan onze technische dienstverleners die voor ons werken in het kader van de orderverwerking,of aan de toegewezen kredietinstellingen of aan de geselecteerde betalingsdienstaanbieder verder, voor zover dit nodig is voor de afwikkeling van de betaling. Dit dient voor de uitvoering van de overeenkomst volgens Art. 6 lid 1 sub b AVG. In sommige gevallen verzamelen betalingsdienstaanbieders de gegevens die nodig zijn voor de verwerking van de betaling zelf, bijvoorbeeld op hun eigen website of via een technische integratie in het bestelproces. In dit verband is de verklaring inzake gegevensbescherming van de respectieve betalingsdienstaanbieder van toepassing. Als u vragen heeft over onze partners voor de verwerking van betalingen en de basis van onze samenwerking met hen, kunt u gebruik maken van de contactoptie die in deze privacyverklaring wordt beschreven.

Gegevensverwerking ten behoeve van fraudepreventie en optimalisatie van onze betalingsprocessen

Wij kunnen onze dienstverleners aanvullende informatie verstrekken die zij, samen met de informatie die nodig is om de betaling te verwerken, kunnen gebruiken als onze verwerkers met het oog op fraudepreventie en om onze betalingsprocessen te optimaliseren (bijv. facturering, verwerking van betwiste betalingen, boekhoudkundige ondersteuning). In overeenstemming met artikel 6 lid 1 sub f AVG dient dit ter bescherming van onze legitieme belangen bij de bescherming tegen fraude of bij een efficiënt betalingsbeheer, die zwaarder wegen dan onze eigen belangen.

4.3. Kredietbeoordeling

Als we een vooruitbetaling doen, bijvoorbeeld bij een aankoop op rekening, verkrijgen we identiteits- en kredietinformatie van gespecialiseerde dienstverlenende bedrijven (kredietagentschappen). Voor dit doel geven wij uw persoonlijke gegevens die nodig zijn voor een kredietbeoordeling door aan

SCHUFA Holding AG

Kormoranweg 5

65201 Wiesbaden

Duitsland

&

Verband der Vereine Creditreform e. V.

Hammfelddamm 13

41460 Neus

Duitsland

Dit dient ter bescherming van onze legitieme belangen, die in het kader van de belangenafweging overheersen, overeenkomstig artikel 6 lid 1 sub f AVG bij de beoordeling van de kredietwaardigheid en betalingsbereidheid van onze potentiële klanten in de aanloop naar het sluiten van de overeenkomst en voorkomt zo verliezen van de koopprijs, en is noodzakelijk voor het sluiten van de overeenkomst overeenkomstig artikel 22 lid 2 sub a AVG. Er zal rekening worden gehouden met passende maatregelen om uw rechten, vrijheden en legitieme belangen te beschermen. U hebt de mogelijkheid om uw standpunt kenbaar te maken en de beslissing te betwisten door contact op te nemen met de in deze gegevensbeschermingsverklaring beschreven contactpersoon. Nadat het contract volledig is uitgevoerd, worden uw gegevens die voor dit doel zijn verwerkt, verwijderd, tenzij u uitdrukkelijk toestemming hebt gegeven voor verder gebruik van uw gegevens of wij ons het recht voorbehouden om uw gegevens te gebruiken voor andere doeleinden die wettelijk zijn toegestaan en waarover wij u in deze verklaring informeren.

5. Reclame per E-Mail, Post

5.1. E-mailnieuwsbrief met registratie, bijhouden van nieuwsbrief met afzonderlijke toestemming

Indien u zich aanmeldt voor onze nieuwsbrief, zullen wij de daarvoor benodigde gegevens of door u afzonderlijk verstrekte gegevens gebruiken om u op basis van uw toestemming regelmatig onze e-mailnieuwsbrief te sturen conform art. 6 lid 1 sub a AVG.

U kunt zich te allen tijde afmelden voor de nieuwsbrief en dat kan door een bericht te sturen naar de contactoptie die in deze privacyverklaring is beschreven of via een link die hiervoor in de nieuwsbrief is opgenomen. Na de uitschrijving verwijderen wij uw e-mailadres uit de lijst van ontvangers, tenzij u uitdrukkelijk toestemming hebt gegeven voor verder gebruik van uw gegevens of wij ons het recht voorbehouden om uw gegevens te gebruiken op manieren die wettelijk zijn toegestaan en waarvan wij u in deze privacyverklaring op de hoogte stellen.

U kunt zich te allen tijde afmelden voor de nieuwsbrief door een bericht te sturen naar de hieronder beschreven contactoptie of via een link die voor dit doel in de nieuwsbrief is opgenomen. Na afmelding zullen wij uw e-mailadres uit de lijst van ontvangers verwijderen, tenzij u uitdrukkelijk toestemming hebt gegeven voor verder gebruik van uw gegevens overeenkomstig art. 6 lid 1 sub a AVG of wij ons het recht voorbehouden uw gegevens te gebruiken op een wijze die verder gaat dan dit en wettelijk is toegestaan en waarover wij u in deze verklaring informeren.

Indien u ons bovendien overeenkomstig artikel 6, lid 1 sub a AVG toestemming hebt gegeven om onze nieuwsbrief te analyseren, analyseren wij ook uw interactie met onze nieuwsbrief door het meten, opslaan en evalueren van openingspercentages en doorklikpercentages met het oog op het ontwerpen van toekomstige nieuwsbriefcampagnes ("nieuwsbrieftracking").

Voor deze evaluatie bevatten de verzonden e-mails single-pixel technologieën (bijv. zogenaamde web beacons, tracking pixels) die op onze website worden opgeslagen. Voor de evaluaties koppelen wij met name de volgende "nieuwsbriefgegevens

  • de pagina van waaruit de pagina werd opgevraagd (de zogenaamde referrer URL),
  • de datum en het tijdstip van het verzoek,
  • de beschrijving van het gebruikte type webbrowser,
  • het IP-adres van de aanvragende computer,
  • het e-mail adres,
  • de datum en het tijdstip van inschrijving en bevestiging

en de single-pixel technologieën met uw e-mailadres of uw IP-adres en, indien van toepassing, een individuele ID. Links in de nieuwsbrief kunnen ook deze ID bevatten.

Afmelden voor het bijhouden van de nieuwsbrief is te allen tijde mogelijk en kan door een bericht te sturen naar de beschreven contactoptie of via een link die daartoe in de nieuwsbrief is opgenomen.

De informatie wordt bewaard zolang u op de nieuwsbrief bent geabonneerd.

​​​​​​​5.2. E-Mailnieuwsbrief zonder aanmelding en zonder uw recht van bezwaar

Indien wij uw e-mailadres ontvangen in verband met de verkoop van een product of dienst en u heeft hiertegen geen bezwaar gemaakt, behouden wij ons het recht voor, op basis van artikel 11.7 lid 3 van de Telecommunicatiewet, om u regelmatig per e-mail aanbiedingen te doen voor soortgelijke producten uit ons assortiment. Dit dient ter bescherming van onze legitieme belangen bij het aanspreken van onze klanten in de reclame, die zwaarder wegen dan de belangen van de klant.

U kunt te allen tijde bezwaar maken tegen dit gebruik van uw e-mailadres door een bericht te sturen naar de in deze privacyverklaring beschreven contactmogelijkheid of via een daartoe in de reclamemail voorziene link, zonder andere kosten dan de verzendkosten volgens de basistarieven te maken. Na afmelding zullen wij uw e-mailadres uit de lijst van ontvangers verwijderen, tenzij u uitdrukkelijk toestemming hebt gegeven voor verder gebruik van uw gegevens overeenkomstig art. 6 lid 1 a AVG of wij ons het recht voorbehouden uw gegevens te gebruiken op een wijze die verder gaat dan dit en wettelijk is toegestaan en waarover wij u in deze verklaring informeren.

​​​​​​​5.3. Verzending van de nieuwsbrief

De nieuwsbrief kan ook door onze dienstverleners worden verstuurd in het kader van een verwerking namens ons. Als u vragen heeft over onze dienstverleners en de basis van onze samenwerking met hen, kunt u gebruik maken van de contactmogelijkheid die in deze privacyverklaring wordt beschreven.

De nieuwsbrief en de hierboven vermelde tracking van de nieuwsbrief kunnen ook door onze dienstverleners worden verzonden als onderdeel van de verwerking voor onze rekening. Als u vragen hebt over onze dienstverleners en de basis van onze samenwerking met hen, kunt u gebruik maken van de contactmogelijkheid die in dit privacybeleid wordt beschreven.

​​​​​​​5.4. Advertenties per post en uw recht van bezwaar

Bovendien behouden wij ons het recht voor om uw voor- en achternaam en uw postadres voor eigen reclamedoeleinden te gebruiken, bijv. voor het toesturen van interessante aanbiedingen en informatie over onze producten via de post. Het doel hiervan is het waarborgen van ons, in het kader van een belangenafweging doorslaggevende, gerechtvaardigde belang van een promotionele benadering van onze klanten conform art. 6 lid 1 sub f AVG.

6. Cookies en andere technologieën

6.1. Algemene informatie

Om het bezoek aan onze website aantrekkelijk te maken en het gebruik van bepaalde functies mogelijk te maken, maken wij op verschillende pagina's gebruik van technologieën, waaronder zogenaamde cookies. Cookies zijn kleine tekstbestanden die automatisch worden opgeslagen op uw eindapparaat. Sommige van de door ons gebruikte cookies worden na afloop van de browsersessie, d.w.z. na het sluiten van uw browser, weer verwijderd (zogenaamde sessiecookies). Andere cookies blijven op uw eindapparaat staan en stellen ons in staat uw browser te herkennen bij een volgend bezoek (permanente cookies).

Bescherming van de persoonlijke levenssfeer voor eindapparatuur

Wanneer u onze online diensten gebruikt, gebruiken wij technologieën die absoluut noodzakelijk zijn om de telemediadienst te verlenen waarom u uitdrukkelijk hebt verzocht. Voor de opslag van informatie in uw eindapparaat of de toegang tot informatie die reeds in uw eindapparaat is opgeslagen, is in dit verband geen toestemming vereist.

Voor functies die niet absoluut noodzakelijk zijn, is voor de opslag van informatie in uw eindapparaat of de toegang tot informatie die reeds in uw eindapparaat is opgeslagen, uw toestemming vereist. Wij wijzen u erop dat indien u geen toestemming geeft, delen van de website mogelijk niet onbeperkt kunnen worden gebruikt. Elke toestemming die u eventueel hebt gegeven, blijft geldig tot u de respectieve instellingen in uw eindapparaat aanpast of terugzet.

Elke gegevensverwerking in een later stadium door middel van cookies en andere technologieën

Wij gebruiken dergelijke technologieën die absoluut noodzakelijk zijn voor het gebruik van bepaalde functies van onze website (bijv. de winkelwagenfunctie). Via deze technologieën worden IP-adres, tijdstip van bezoek, apparaat- en browserinformatie en informatie over uw gebruik van onze website (bv. informatie over de inhoud van het winkelwagentje) verzameld en verwerkt. In het kader van een belangenafweging dient dit doorslaggevende legitieme belangen bij een geoptimaliseerde presentatie van ons aanbod conform art. 6 lid 1 sub f AVG.

Daarnaast gebruiken wij technologie om de wettelijke verplichtingen waaraan wij onderworpen zijn te vervullen (bijv. om toestemming voor de verwerking van uw persoonsgegevens te kunnen bewijzen), evenals voor webanalyse en online marketing. Meer informatie hierover, met inbegrip van de respectieve rechtsgrond voor gegevensverwerking, is te vinden in de volgende delen van deze privacyverklaring.

Voor zover u hebt ingestemd met het gebruik van de technologieën in overeenstemming met artikel 6 lid 1 sub a AVG, kunt u uw toestemming te allen tijde intrekken door een bericht te sturen naar de contactpersoon die in de privacyverklaring is beschreven. U kunt ook de volgende link gebruiken: Teststraat 1. Als cookies niet worden geaccepteerd, kan de functionaliteit van onze website beperkt zijn.

De cookie-instellingen voor uw browser vindt u onder de volgende link: Microsoft Edge™ / Safari™ / Chrome™ / Firefox™ / Opera™

 

 

​​​​​​​6.2. Consent Manager Platform (CMP)

Op onze website gebruiken wij een toestemmingsbeheersdienst ("Consent Manager Platform (CMP)") om u te informeren over de cookies en de andere technologieën die wij op onze website gebruiken en om uw toestemming, indien nodig, voor de verwerking van uw persoonsgegevens door deze technologieën te verkrijgen, te beheren en te documenteren. Dit is noodzakelijk op grond van art. 6 lid 1 sub c AVG om te voldoen aan onze wettelijke verplichting op grond van art. 7 lid 1 AVG om uw toestemming voor de verwerking van uw persoonsgegevens, waaraan wij onderworpen zijn, te kunnen bewijzen. Het gebruikte Consent Manager Platform (CMP) is een aanbod van OneTrust Technology Limited, Mühldorfstraße 8, 81671 München, Deutschland, die uw gegevens namens ons verwerkt.

Nadat u uw cookieverklaring op onze website hebt ingediend, slaat de webserver de volgende gegevens op: IP-adres, apparaat informatie, browserinformatie, ingestelde taal, bezochte website of de URL daarvan, datum en tijd van uw toestemmingsverklaring alsmede informatie over uw toestemmingsgedrag.

Daarnaast worden de volgende technologieën gebruikt die informatie bevatten over uw toestemmingsgedrag: Cookies

Uw gegevens worden na een jaar verwijderd, tenzij u uitdrukkelijk hebt ingestemd met verder gebruik van uw gegevens overeenkomstig art. 6 lid 1 sub a AVG of wij ons het recht voorbehouden om gegevens daarbuiten te gebruiken, hetgeen wettelijk is toegestaan en waarover wij u in deze verklaring informeren.

Informatie over doorgifte aan derde landen (doorgifte van gegevens naar derde landen

Wij gebruiken technologie van dienstverleners op onze website waarvan het hoofdkantoor en/of de serverlocaties zich in derde landen buiten de EU of de EER kunnen bevinden. Indien er voor dit land geen adequaat besluit van de EU-Commissie bestaat, moet een adequaat niveau van gegevensbescherming worden gewaarborgd door middel van andere passende garanties.

Passende garanties in de vorm van contractueel overeengekomen modelcontractbepalingen van de EU-Commissie of bindende interne voorschriften inzake gegevensbescherming (Binding Corporate Rules) zijn in beginsel mogelijk, maar vereisen een voorafgaande toetsing door de contractpartijen of een passend beschermingsniveau kan worden gewaarborgd. Volgens de jurisprudentie van het Hof van Justitie kan het nodig zijn hiervoor aanvullende beschermingsmaatregelen te nemen.

In beginsel zijn wij met de technologieleveranciers die wij gebruiken en die in een derde land persoonsgegevens verwerken, de door de EU-Commissie uitgevaardigde standaardclausules inzake gegevensbescherming overeengekomen. Waar mogelijk komen wij ook aanvullende waarborgen overeen om ervoor te zorgen dat in de derde landen zonder besluit inzake adequaatheid voldoende gegevensbescherming wordt gewaarborgd.

Desondanks kan het gebeuren dat ondanks alle contractuele en technische maatregelen het niveau van gegevensbescherming in het derde land niet overeenkomt met dat in de EU. Voor deze gevallen vragen wij u, indien nodig, in het kader van cookietoestemming, om uw toestemming overeenkomstig art. 49 lid 1 sub a AVG voor de doorgifte van uw persoonsgegevens naar een derde land.

Met name bestaat het risico dat lokale autoriteiten in het derde land vanuit het oogpunt van Europese gegevensbescherming niet over voldoende beperkte toegangsrechten tot uw persoonsgegevens beschikken, dat wij als gegevensexporteur of u als betrokkene zich hiervan niet bewust zijn en/of dat u niet over voldoende rechtsmiddelen beschikt om dergelijke toegang te voorkomen en/of daartegen op te treden.

Met name de volgende landen behoren momenteel tot de derde landen zonder adequaatheidsbesluit van de EU-Commissie (steekproefsgewijze opsomming):

  • China
  • Rusland
  • Taiwan

Aan welke derde landen wij gegevens doorgeven, kunt u vinden in de mededelingen over gegevensbescherming voor de respectieve tool en/of dienst die wij gebruiken voor toestemmingsbeheer/ Consent Manager Platform (CMP).

Verantwoordelijke

Brillux GmbH & Co. KG
Weseler Straße 401
48163 Münster
DUITSLAND

P.h.G. Brillux GmbH, hoofdkantoor Münster, AG Münster HR B 4272
Managers Peter König, Robert König, Dr. Christoph Derwing, Michael Thompson

Tel. +49 251 7188-0
Fax +49 251 7188-439
E-mail: info@brillux.de

Functionaris voor gegevensbescherming

E-mailadres: datenschutz@brillux.de

Soorten verwerkte gegevens
  • Gebruikersgegevens
  • Contactgegevens
  • Inhoudelijke gegevens
  • Gebruiksgegevens
  • Meta-/communicatiegegevens

 

Verwerking van bijzondere categorieën van persoonsgegevens (art. 9, lid 1, van de AVG)

Er worden in principe geen bijzondere gegevenscategorieën verwerkt, tenzij deze door de gebruiker worden toegevoegd aan de verwerking, bv. in onlineformulieren.

Categorieën van personen waarop de verwerking betrekking heeft
  • Klanten / prospects / leveranciers
  • Bezoekers en gebruikers van het online-aanbod

Hierna zullen we naar de betrokken personen samenvattend ook verwijzen als “gebruikers”.

Doel van de verwerking
  • Terbeschikkingstelling van het online-aanbod en de inhoud en functies ervan
  • Leveren van contractuele prestaties, diensten en klantenservice
  • Aanmelden voor informatie- en opleidingsevenementen
  • Deelname aan acties en aanbestedingen
  • Onlinesollicitaties
  • Reacties op contactverzoeken en communicatie met gebruikers
  • Marketing, reclame en marktonderzoek

   

 
 
 
 

7. Gebruik van cookies en andere technologieën

Voor zover u toestemming heeft gegeven in overeenstemming met Art. 6 lid 1 sub a AVG, gebruiken wij de volgende cookies en andere technologieën van derden op onze website. De in dit kader verzamelde gegevens worden na afloop van het doel en het gebruik van de betreffende technologie door ons gewist. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken met werking voor de toekomst. Meer informatie over uw herroepingsopties vindt u in de rubriek "Cookies en andere technologieën". Meer informatie, inclusief de basis van onze samenwerking met de afzonderlijke aanbieders, vindt u onder de afzonderlijke technologieën. Als u vragen heeft over de aanbieders en de basis van onze samenwerking met hen, kunt u gebruik maken van de contactmogelijkheid die in dit privacybeleid wordt beschreven.

7.1. Gebruik van Google-diensten

We gebruiken de volgende technologieën van Google Ireland Ltd, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Ierland ("Google"). De informatie die automatisch door Google-technologieën over uw gebruik van onze website wordt verzameld, wordt meestal naar een server van Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA 94043, VS, gestuurd en daar opgeslagen. Tenzij voor de afzonderlijke technologieën anders is bepaald, is de gegevensverwerking gebaseerd op een overeenkomst die voor de desbetreffende technologie is gesloten tussen de gezamenlijk verantwoordelijke partijen overeenkomstig artikel 26 AVG. Meer informatie over de verwerking van gegevens door Google vindt u in de informatie over gegevensbescherming van Google.

Onze dienstverleners zijn gevestigd en/of gebruiken servers in landen buiten de EU en de EER waarvoor de Europese Commissie bij beschikking een passend niveau van gegevensbescherming heeft vastgesteld.

Onze dienstverleners zijn gevestigd en/of gebruiken servers in landen buiten de EU en de EER. De Europese Commissie heeft voor deze landen geen adequaatheid vastgesteld. Onze samenwerking is gebaseerd op de standaardclausules inzake gegevensbescherming van de Europese Commissie.

Google Analytics

Voor de analyse van de website verzamelt en bewaart Google Analytics automatisch gegevens (IP-adres, tijdstip van bezoek, apparaat- en browserinformatie en informatie over uw gebruik van onze website), waaruit met behulp van pseudoniemen gebruiksprofielen worden samengesteld. Hiervoor kunnen cookies worden gebruikt. Als u onze website vanuit de EU bezoekt, wordt uw IP-adres op een server in de EU opgeslagen om locatiegegevens af te leiden en vervolgens onmiddellijk gewist voordat het verkeer voor verwerking wordt doorgestuurd naar andere servers van Google. De gegevensverwerking vindt plaats op basis van een opdrachtverwerkingsovereenkomst door Google.

Om de marketing van onze website te optimaliseren, hebben wij de instellingen voor het delen van gegevens voor "Google-producten en -diensten" geactiveerd. Hierdoor heeft Google toegang tot de gegevens die door Google Analytics worden verzameld en verwerkt en kan deze vervolgens worden gebruikt om de diensten van Google te verbeteren. De gegevensoverdracht aan Google in het kader van deze gegevensoverdracht is gebaseerd op een aanvullende overeenkomst tussen de verantwoordelijken. Wij hebben geen invloed op de verdere verwerking van de gegevens door Google.

Voor webanalyse en reclamedoeleinden maakt de uitbreidingsfunctie van Google Analytics het zogenaamde DoubleClick-cookie mogelijk om uw browser te herkennen bij het bezoeken van andere websites.

Google gebruikt deze informatie om rapporten over de website-activiteit op te stellen en om andere diensten met betrekking tot het gebruik van de website te leveren.

Google Tag Manager

Via de Google Tag Manager kunnen wij verschillende codes en diensten op onze website beheren. Bij het uitvoeren van de afzonderlijke tags kan Google ook persoonsgegevens verwerken (bijv. IP-adres, online-identificatiemiddelen (inclusief cookies)). De gegevensverwerking vindt plaats op basis van een overeenkomst tot gegevensverwerking door Google.

Met behulp van de Google Tag Manager is het mogelijk om verschillende diensten/technologieën te integreren.

Als u het gebruik van afzonderlijke trackingdiensten niet wenst en deze daarom hebt gedeactiveerd, blijft de deactivering van kracht voor alle betrokken trackingtags die door de Google Tag Manager zijn geïntegreerd.

7.2. Gebruik van Facebook-diensten

Gebruik van Facebook Pixel

We gebruiken de Facebook-pixel in het kader van de technologieën van Meta Platforms Ireland Ltd, Block J, Serpentine Avenue, Dublin 4, Ierland („Facebook (by Meta)“ bzw. “Meta Platforms Ireland“) zoals hieronder beschreven. De Facebook-pixel wordt gebruikt om automatisch gegevens te verzamelen en op te slaan (IP-adres, tijdstip van bezoek, apparaat- en browserinformatie evenals informatie over uw gebruik van onze website op basis van door ons aangegeven gebeurtenissen, zoals een bezoek aan een website of een nieuwsbriefregistratie), van waaruit gebruikersprofielen met behulp van pseudoniemen worden aangemaakt. In het kader van de zogenaamde uitgebreide datamatching wordt ook informatie verzameld en opgeslagen voor matching-doeleinden, waarmee personen kunnen worden geïdentificeerd (bijvoorbeeld namen, e-mailadressen en telefoonnummers). Hiervoor wordt bij het bezoek aan onze website automatisch een cookie ingesteld door de Facebook-pixel, waardoor uw browser bij het bezoek aan andere websites automatisch wordt herkend aan de hand van een pseudoniem cookie-ID. Facebook (by Meta) zal deze informatie combineren met andere gegevens van uw Facebook-account en deze gebruiken om rapporten over websiteactiviteiten samen te stellen en andere diensten te leveren die verband houden met het gebruik van de website, in het bijzonder gepersonaliseerde en groepsreclame. Wij hebben geen invloed op de gegevensverwerking door Facebook en ontvangen alleen statistieken op basis van Facebook-pixels.

De informatie die automatisch wordt verzameld door Facebook-technologieën (by Meta) over uw gebruik van onze website wordt meestal overgebracht naar een server van Meta Platforms, Inc., 1601 Willow Road, Menlo Park, Californië 94025, VS en daar opgeslagen. Meer informatie over de verwerking van gegevens door Facebook vindt u in het privacybeleid van Facebook (by Meta). Onze dienstverleners zijn gevestigd en/of gebruiken servers in de volgende landen waarvoor de Europese Commissie bij beschikking een passend niveau van gegevensbescherming heeft vastgesteld: VS, Canada, Japan, Zuid-Korea, Nieuw-Zeeland, Verenigd Koninkrijk, Argentinië. Er is een beslissing van de Europese Commissie over een adequaat niveau van gegevensbescherming voor de VS als basis voor een derde landoverdracht, op voorwaarde dat de betreffende dienstverlener gecertificeerd is. Certificering is beschikbaar. Onze dienstverleners zijn gevestigd en/of gebruiken servers in deze landen: Australië, Hong Kong, India, Indonesië, Maleisië, Singapore, Thailand, Taiwan, Brazilië, Mexico.

De Europese Commissie heeft voor deze landen geen adequaatheid vastgesteld. Onze samenwerking met u is gebaseerd op deze garanties:  standaardclausules inzake gegevensbescherming van de Europese Commissie.

8. Social Media

Onze online aanwezigheid op Facebook (by Meta), Twitter, Instagram (by Meta), Youtube, Pinterest, LinkedIn, Xing

Voor zover u uw toestemming heeft gegeven aan de betreffende sociale-media-exploitant conform art. 6 lid 1 sub a AVG, worden uw gegevens bij uw bezoek aan onze online aanwezigheden op de bovengenoemde sociale-media automatisch verzameld en opgeslagen voor marktonderzoeks- en reclamedoeleinden, waaruit met behulp van pseudoniemen gebruikersprofielen worden aangemaakt. Deze kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt om advertenties te plaatsen binnen en buiten de platformen die vermoedelijk overeenkomen met uw interesses. Meestal worden hiervoor cookies gebruikt. Voor gedetailleerde informatie over de verwerking en het gebruik van gegevens door de betreffende social media-operator, evenals een contactoptie en uw rechten en instellingsmogelijkheden voor de bescherming van uw privacy, verwijzen wij u naar de hieronder gelinkte informatie over gegevensbescherming van de aanbieder. Mocht u toch hulp nodig hebben, neem dan contact met ons op.

Facebook by Meta is een aanbod van Meta Platforms Ireland Ltd., Block J, Serpentine Avenue, Dublin 4, Ierland ("Meta Platforms Ireland") De informatie die automatisch door Meta Platforms Ireland wordt verzameld over uw gebruik van onze online aanwezigheid op Facebook (by Meta) wordt meestal overgebracht naar een server van Meta Platforms, Inc., 1601 Willow Road, Menlo Park, Californië 94025, VS en daar opgeslagen. De gegevensverwerking in het kader van een bezoek aan een Facebook (by Meta)-fanpagina is gebaseerd op een overeenkomst tussen medeverantwoordelijke partijen conform art. 26 AVG. Meer informatie (informatie over Insights-gegevens) vindt u hier.

Onze dienstverleners zijn gevestigd en/of gebruiken servers in de volgende landen waarvoor de Europese Commissie bij beschikking een passend niveau van gegevensbescherming heeft vastgesteld: VS, Canada, Japan, Zuid-Korea, Nieuw-Zeeland, Verenigd Koninkrijk, Argentinië

Er is een beslissing van de Europese Commissie over een adequaat niveau van gegevensbescherming voor de VS als basis voor een derde landoverdracht, op voorwaarde dat de betreffende dienstverlener gecertificeerd is. Certificering is beschikbaar.

Onze dienstverleners zijn gevestigd en/of gebruiken servers in deze landen: Australië, Hongkong, India, Indonesië, Maleisië, Singapore, Thailand, Taiwan, Brazilië, Mexico.

De Europese Commissie heeft voor deze landen geen adequaatheid vastgesteld. Onze samenwerking met u is gebaseerd op deze garanties:  standaardclausules inzake gegevensbescherming van de Europese Commissie.

Twitter is een dienst van Twitter International Company, One Cumberland Place, Fenian Street, Dublin 2, D02 AX07, Ierland ("Twitter"). De door Twitter automatisch verzamelde informatie over uw gebruik van onze online aanwezigheid op Twitter wordt over het algemeen verzonden naar en opgeslagen op een server bij Twitter, Inc., 1355 Market Street, Suite 900, San Francisco, CA 94103, USA.

Onze dienstverleners zijn gevestigd en/of gebruiken servers in landen buiten de EU en de EER waarvoor de Europese Commissie bij beschikking een passend niveau van gegevensbescherming heeft vastgesteld.

Onze dienstverleners zijn gevestigd en/of gebruiken servers in landen buiten de EU en de EER. De Europese Commissie heeft voor deze landen geen adequaatheid vastgesteld. Onze samenwerking is gebaseerd op de standaardclausules inzake gegevensbescherming van de Europese Commissie.

Instagram (by Meta) is een aanbod van Meta Platforms Ireland Ltd., Block J, Serpentine Avenue, Dublin 4, Ierland ("Meta Platforms Ireland") De informatie die automatisch door Meta Platforms Ireland wordt verzameld over uw gebruik van onze online aanwezigheid op Instagram wordt over het algemeen verzonden naar en opgeslagen op een server bij Meta Platforms , Inc., 1601 Willow Road, Menlo Park, Californië 94025, VS. De gegevensverwerking in het kader van een bezoek aan een Instagram (by Meta)-fanpagina is gebaseerd op een overeenkomst tussen gezamenlijk verantwoordelijke partijen in overeenstemming met artikel 26 DSGVO. Meer informatie (informatie over Insights-gegevens) vindt u hier.

Onze dienstverleners zijn gevestigd en/of gebruiken servers in de volgende landen waarvoor de Europese Commissie bij beschikking een passend niveau van gegevensbescherming heeft vastgesteld: VS, Canada, Japan, Zuid-Korea, Nieuw-Zeeland, Verenigd Koninkrijk, Argentinië

Er is een beslissing van de Europese Commissie over een adequaat niveau van gegevensbescherming voor de VS als basis voor een derde landoverdracht, op voorwaarde dat de betreffende dienstverlener gecertificeerd is. Certificering is beschikbaar.

Onze dienstverleners zijn gevestigd en/of gebruiken servers in deze landen: Australië, Hongkong, India, Indonesië, Maleisië, Singapore, Thailand, Taiwan, Brazilië, Mexico.

De Europese Commissie heeft voor deze landen geen adequaatheid vastgesteld. Onze samenwerking met u is gebaseerd op deze garanties:  standaardclausules inzake gegevensbescherming van de Europese Commissie.

YouTube is een aanbod van Google Ireland Ltd., Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Ierland ("Google"). De door Google automatisch verzamelde informatie over uw gebruik van onze online aanwezigheid op YouTube wordt over het algemeen overgebracht naar een server van Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA 94043, USA en daar opgeslagen.

Onze dienstverleners zijn gevestigd en/of gebruiken servers in landen buiten de EU en de EER waarvoor de Europese Commissie bij beschikking een passend niveau van gegevensbescherming heeft vastgesteld.

Onze dienstverleners zijn gevestigd en/of gebruiken servers in landen buiten de EU en de EER. De Europese Commissie heeft voor deze landen geen adequaatheid vastgesteld. Onze samenwerking is gebaseerd op de standaardclausules inzake gegevensbescherming van de Europese Commissie.

Pinterest is een aanbod van Pinterest Europe Ltd, Palmerston House, 2nd Floor, Fenian Street, Dublin 2, Ierland ("Pinterest"). De informatie die automatisch door Pinterest wordt verzameld over uw gebruik van onze online aanwezigheid op Pinterest wordt over het algemeen overgebracht naar en opgeslagen op een server van Pinterest, Inc., 505 Brannan St., San Francisco, CA 94107, USA.

Onze dienstverleners zijn gevestigd en/of gebruiken servers in landen buiten de EU en de EER waarvoor de Europese Commissie bij beschikking een passend niveau van gegevensbescherming heeft vastgesteld.

Onze dienstverleners zijn gevestigd en/of gebruiken servers in landen buiten de EU en de EER. De Europese Commissie heeft voor deze landen geen adequaatheid vastgesteld. Onze samenwerking is gebaseerd op de standaardclausules inzake gegevensbescherming van de Europese Commissie.

LinkedIn is een aanbod van LinkedIn Ireland Unlimited Company, Wilton Place, Dublin 2, Ierland ("LinkedIn"). De informatie die LinkedIn automatisch verzamelt over uw gebruik van onze online aanwezigheid op LinkedIn wordt doorgaans naar een server van LinkedIn Corporation, 1000 W, gestuurd. Maude Avenue, Sunnyvale, CA 94085, USA en daar opgeslagen.

Onze dienstverleners zijn gevestigd en/of gebruiken servers in de volgende landen waarvoor de Europese Commissie bij beschikking een passend niveau van gegevensbescherming heeft vastgesteld: Verenigde Staten.

Er is een beslissing van de Europese Commissie over een adequaat niveau van gegevensbescherming voor de VS als basis voor een derde landoverdracht, op voorwaarde dat de betreffende dienstverlener gecertificeerd is. Tot certificering door onze dienstverleners blijft de gegevensoverdracht op deze basis: standaardgegevensbeschermingsclausules van de Europese Commissie.

Xing is een aanbod van New Work SE, Am Strandkai 1, 20457, Hamburg, Duitsland.

9. Contactmogelijkheden en uw rechten

9.1. Uw rechten

Als betrokkene heeft u de volgende rechten:

  • overeenkomstig artikel 15 AVG het recht om informatie te vragen over uw persoonsgegevens die door ons worden verwerkt binnen de daarin bepaalde omvang
  • overeenkomstig artikel 16 AVG het recht onverwijld rectificatie of vervollediging van uw betreffende onjuiste persoonsgegevens die bij ons zijn opgeslagen te vragen
  • overeenkomstig artikel 17 AGV het recht om de wissing van uw persoonsgegevens die bij ons zijn opgeslagen te verzoeken tenzij de verdere verwerking niet vereist is om

   - de vrijheid van meningsuiting en de vrijheid van informatie uit te oefenen;
   - een wettelijke verplichting na te komen
   - redenen van algemeen belang
   - rechtsvorderingen in te stellen, uit te oefenen of te verdedigen

  • overeenkomstig artikel 18 AGV het recht om de beperking van de verwerking van uw persoonsgegevens te verzoeken indien

   - de juistheid van de persoonsgegevens door u wordt betwist
   - de verwerking onrechtmatig is en u zich tegen het wissen ervan verzet
   - wij de persoonsgegevens niet meer nodig hebben, maar u deze nodig heeft voor de instelling, uitoefening of onderbouwing van een rechtsvordering
   - u overeenkomstig artikel 21 AGV beywaar heeft gemaakt tegen de verwerking

  • overeenkomstig artikel 20 AGV het recht uw persoonsgegevens, die u aan ons heeft verstrekt, in een gestructureerde, gangbare en machineleesbare vorm te verkrijgen of te verzoeken om die gegevens aan een andere verwerkingsverantwoordelijke over te dragen
  • overeenkomstig artikel 77 het recht om klacht in te dienen bij een toezichthoudende autoriteit. In de regel kunt u contact opnemen met de toezichthoudende autoriteit binnen uw gewoonlijke woon- of werkplaats of op het hoofdkantoor van ons bedrijf.

Recht van bezwaar

Voor zover wij ten behoeve van het waarborgen van een, in het kader van een belangenafweging doorslaggevend, gerechtvaardigd belang persoonsgegevens zoals hierboven toegelicht verwerken, kunt u tegen deze verwerking voor de toekomst bezwaar aantekenen. Als de verwerking plaatsvindt ten behoeve van direct marketing, kunt u dit recht op elk moment zoals hierboven beschreven uitoefenen. Als de verwerking ten behoeve van andere doeleinden plaatsvindt, kunt u een recht van bezwaar alleen uitoefenen als er sprake is van redenen die voortkomen uit uw specifieke situatie.

Na het uitoefenen van uw recht op bezwaar zullen wij uw persoonsgegevens niet langer voor deze doeleinden verwerken, tenzij wij dwingende gerechtvaardigde redenen kunnen aanvoeren die het belang van uw belangen, rechten en vrijheden zwaarder wegen of als de verwerking plaatsvindt ten behoeve van het instellen, uitoefenen of onderbouwen van een rechtsvordering.

Dit geldt niet als de verwerking plaatsvindt met direct marketing als doel. Dan worden uw persoonsgegevens niet verder met dit doel verwerkt.

9.2. Contactmogelijkheden

Functionaris voor gegevensbescherming

datenschutz nord GmbH

Konsul-Smidt-Straße 88

28217 Bremen

Duitsland

office@datenschutz-nord.de

Bij vragen over het verzamelen, verwerken of gebruiken van uw persoonsgegevens, ingeval van inzage, rectificatie, beperking of wissing van gegevens en ook bij het intrekken van gegeven toestemmingen of bij bezwaar tegen een bepaald gebruik van gegevens kunt u zich wenden tot onze bedrijfsfunctionaris voor gegevensbescherming.

Evenement

Foto- en video-opnamen

In het kader van evenementen georganiseerd door Brillux GmbH & Co. KG en haar dochterondernemingen worden foto's en/of video-opnamen gemaakt. Het kan daarbij voorkomen dat u als bezoeker van het evenement herkenbaar in beeld komt.

De verwerking van de gegevens gebeurt op basis van artikel 6, lid 1, onder f) van de AVG. Brillux GmbH & Co. KG en haar dochterondernemingen hebben daarbij als doel om foto's en video's van het evenement voor PR-doeleinden te publiceren in drukwerk en op hun websites en social-mediakanalen (waaronder Facebook en Instagram).

Wanneer we dienstverleners inschakelen die voor ons gegevens verwerken, dragen we er zorg voor dat ook zij voldoen aan de geldende bepalingen inzake gegevensbescherming.

Als u niet op een foto en/of video afgebeeld wilt worden, vragen wij u om ons hiervan op de hoogte te brengen bij het betreden van het evenement.

Als betrokken persoon heeft u recht op informatie, correctie, verwijdering en beperking van de verwerking van uw gegevens. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze functionaris voor gegevensbescherming via datenschutz@brillux.de.

Gelieve er rekening mee te houden dat bij elke publicatie op het internet altijd het risico bestaat dat opnames zonder onze tussenkomst worden verspreid en dus niet meer verwijderd kunnen worden. Ook oneigenlijk gebruik door internetgebruikers of zoekmachines kan niet worden voorkomen. Houd er ook rekening mee dat afbeeldingen niet meer kunnen worden verwijderd van reeds geproduceerd drukwerk.