Terug naar boven

Het Brillux kleurmengsysteem De perfecte kleurtint met grote precisie

De juiste kleurtint is geen toeval. Als het om kleurvormgeving gaat, zorgt het Brillux kleurmengsysteem snel, gericht en eenvoudig voor het gewenste resultaat. Het levert een vrije en onbegrensde verscheidenheid aan kleuren en een bijna onbeperkte keuze uit onze producten voor duurzame, perfecte oppervlakken.

Een gerichte keuze van kleurtint hangt af van heel wat factoren: is de kleurtint bekend en realiseerbaar in het gewenste product? Hoe ziet het eruit? Kan de laag worden aangebracht op warmte-isolerende systemen (WDVS)? Hoe zit het met de leveringstermijn? En tot slot: hoeveel kost de verf?

Vinden in plaats van zoeken

Dankzij Brillux vindt u snel de juiste kleurtint: met Scala kleurwaaiers, de mobiele kleurenscanner Pablo Digital, via de kleurzoeker op het internet, de Brillux kleurdesigner of tijdens persoonlijk contact met de Brillux adviseurs of de kleurstudio’s.

Kleurenscanner Pablo

Pablo Digital 1625 BT: mobiel en digitaal in actie

De Pablo Digital kleurenscanner levert een indrukwekkende meetnauwkeurigheid en veelzijdigheid. Dankzij de driedimensionale led-techniek en de keuze uit drie meetdiafragma’s herkent het toestel zelfs meerkleurige en gestructureerde ondergronden zoals tapijtvloeren, gordijnen of pleisterlagen.

Het bijzondere aan Pablo Digital: de unieke database. Het zoeken naar de dichtstbijzijnde kleur gebeurt aan de hand van de kleurenkaarten Brillux Scala, RAL, RAL Design en NCS. Voor de tussenkleuren van het kleurenspectrum wordt gebruik gemaakt van de exclusieve “Spectrocodes”.

Samen met de gevonden kleurtint worden ook nog eens de reflectiewaarde en prijsgroep weergegeven en bij kritische kleuren ook een Basecode-advies. Bovendien kunnen ook passende kleurharmonieën worden afgebeeld en beschikt het toestel over een dicteerfunctie.

Wilt u ook nog weten in welk Brillux product en in welke verpakkingen de gevonden kleur kan worden geleverd? Dat kan via de kleurzoeker of de Brillux app .

Brillux Color Diamond

Kleursensor Color Diamond 1640 – kleuren scannen met de nieuwe Brillux app

De Brillux Color Diamond 1640 is een kleine, handzame kleursensor, waarmee een snelle, eenvoudige herkenning van kleuren mogelijk is.  Het resultaat wordt draadloos via Bluetooth naar uw smartphone of tablet gestuurd. Daar wordt het kleurmonster vergeleken met de meest gelijkende kleur op de Brillux of RAL Classic kleurkaarten in de app. De selectie wordt aangevuld met verdere gangbare kleurenwaaiers. Verder worden naast de lichtreflectiewaarde de kleurwaarde in RGB, Lab en HEX getoond.

In de app kunnen de scans worden opgeslagen, gedeeld of worden gebruikt voor de verschillende toepassingen van de Brillux app: kleurweergave, weergave op voorbeeldobjecten, de productenzoekfunctie of overnemen voor de onlineshop van Brillux. 

 

Menginstallaties

De beste Brillux kwaliteit, snel en in de exacte kleur

Voor wie de juiste kleur meteen wil meenemen: krachtige machines, innovatieve software, hoogwaardige kleurpasta’s en een assortiment van meer dan 100 kleurbare kwaliteitsproducten maken alles mogelijk. De kleurtint kan ook op elk moment worden gereproduceerd. Met optimaal dekvermogen voor het perfecte oppervlak.

Op verzoek leveren we de bijgekleurde producten ook direct op de bouwplaats.

Aantrekkelijk en compact voor de vakhandel en schildersbedrijven

De kleurmengsystemen van Brillux brengen moderne, comfortabele en gebruiksvriendelijke mengmachines tot in de vakhandel en de schildersbedrijven. Dankzij het moduleprincipe kunnen menginstallatie en assortiment volgens individuele eisen worden samengesteld.

Ons op maat gemaakt menginstallatieconcept bestaat uit twee oplosmiddelgebaseerde alkydpasta’s en/of oplosmiddelvrije Aquatec-pasta’s, twee doseermachines of een menginstallatie met kleurenmeter of kleurenscanner.

Beproefd in de vakhandel en schildersbedrijven – het mengsysteem Scala kleureditie:

 • neemt weinig plaats in dankzij een 88 cm smalle doseermachine
 • slechts 16-20 oplosmiddelvrije pasta's voor oplosmiddelhoudende en waterverdunbare producten
 • meer dan 100 kleurbare producten: Hydro-PU-Tec lak, oplosmiddelhoudende lakken en beitsen, muurverven, siliconenhars- en silicaatverven, acrylaat-gevelverven, Creativ-producten, grond- en pleisterlagen, beton- en vloerafwerkingen
 • Lak- en lazuurverpakkingen al vanaf 375 ml kleurbaar – muurverven in verpakkingen van 1 l, 2,5 l, 5 l, 10 l en 15 l. Dankzij de ovale verpakkingen kan direct vanuit de kleurverpakking op gebruikersvriendelijke wijze met de verfroller worden gewerkt
 • Database en programma voor het inkleuren tot om het even welke gewenste kleurtint
 • Twin-Ball doseerventiel met reinigingssysteem voor exacte pastadosering: snel, nauwkeurig, reproduceerbaar en zonder opdroging van de spuitkop met een minimum aan pastaverbruik

Antigraffitisysteem

Nauwkeurig en in de exacte kleur overschilderen

Op openbare gebouwen of particuliere woningen: illegaal aangebrachte tags of afbeeldingen zijn een doorn in het oog. Het verwijderen ervan was lange tijd erg omslachtig en duur.

Wie een even ecologische als economische oplossing zoekt, zit goed bij het Brillux antigraffitisysteem. Daarbij wordt alleen het door graffiti verontreinigde deel van de gevel bewerkt – nauwkeurig en in de exacte kleur. Veilig en snel.

In drie stappen naar de exacte kleurtint

1. Kleurtint van de gevel meten en afstellen

De mobiele Brillux kleurmeetapparatuur MF 100 houdt automatisch rekening met de vervuilingsgraad en de structuur van de ondergrond, maar ook met gladde metalen oppervlakken en fijn of grof pleisterwerk.

2. Grondlaag aanbrengen

De grondlaag is afgestemd op de ondergrond in kwestie voor een optimale hechting van de eindafwerking en voorkomt dat graffiti of andere vervuilingen en vlekken doorslaan.

3. De plaats in kwestie overschilderen met de juiste kleurnuance

De grondlaag wordt overschilderd met de gevelverf die met speciale software tot de juiste kleurtint werd gemengd. De graffiti wordt praktisch onzichtbaar.

Basecode-systeem

Innovatieve oplossing voor kritische kleuren

Niet elke kleur dekt even goed. Toch kunnen zelfs kritische, intensieve kleuren snel en goedkoop worden geschilderd dankzij het speciaal door Brillux ontwikkelde Basecode-systeem.

Het principe is eenvoudig: door een dekkende eerste laag in een basecodekleur spaart u een heleboel tijd uit. Er zijn dan nog maar twee lagen van de briljante eindkleur nodig voor een optimale dekking. Het resultaat is een uniform oppervlaktebeeld met optimaal verloop.

De voordelen:

 • uitstekende dekking bij kritische, intensieve kleuren
 • optimale kwaliteit van de grondlaag met betrekking tot hechting, drogen en schuren
 • gebruik van voordelige grijze basecodekleuren voor de eerste laag
 • minder afwerkfasen en lager materiaalverbruik
 • betrouwbaar advies over de basecodekleur in elke Brillux vestiging en in de software van de mengmachine
 • <p>Elke kritische kleurtint wordt gecombineerd met een individuele basecode (links staat de niet-dekkende laagopbouw zonder basecode, rechts de laagopbouw met basecode).</p>

  Elke kritische kleurtint wordt gecombineerd met een individuele basecode (links staat de niet-dekkende laagopbouw zonder…

Kleurplanningssysteem Scala

Kleurplanningssysteem Scala

1514 kleurtinten werden voor u uitgekozen en maken het inrichten van ruimtes en gevels kinderspel.

..meer