Terug naar boven

Brillux kleurstudio's Kennis en enthousiasme voor kleur

U zoekt ondersteuning voor uw ontwerpplannen en wilt zich door geëngageerde kleurontwerpers laten inspireren? U hecht waarde aan duidelijke en aantrekkelijk presentatievormen? Juist bij veeleisende projecten zijn maatwerk en enthousiasme voor elk detail vereist. U vindt zowel de knowhow als het enthousiasme voor kleurvormgeving in onze Brillux kleurstudio's.

Ihr Kontakt

Brillux Farbstudios

  +49 251 7188-6150

  +49 251 7188-51075

  farbstudio@brillux.de

In vijf stappen naar het doel

1. Samen een creatief doel nastreven: analyse van de huidige situatie en het gewenste resultaat

Een knappe, gekleurde vormgeving ontstaat door dialoog: communicatie en samenwerking tussen opdrachtgevers, beslissingmakers en ontwerpers.

2. Versturen van de vormgevingsvoorbeelden

Het kleurconcept is gebaseerd op

  • CAD-gegevens van alle op de markt gebruikelijke architectuurprogramma's
  • Tekeningen zoals bouwtekeningen, plattegronden, maar ook
  • objectfoto's (totaalaanzicht, detail, omgeving)
3. Ontwikkeling van het kleurconcept

Bij de ontwikkeling van het kleurconcept komen alle factoren samen: bouwstijl, lichtinvloeden, officiële verplichtingen, actuele kleurtrends, kleurpsychologie en kijkgewoontes.

4. Afstemmingsfase

Het gemaakte concept wordt voorgesteld aan de opdrachtgever en toegelicht:

  • overdracht van de ontwerpen als PDF- of JPG-bestanden
  • eventuele aanpassingen in samenspraak met de opdrachtgever
5. Definitieve presentatie van de kleurontwerpen

Bij een uitgewerkte presentatie horen:

  • 3D-visualisaties of 2D-tekeningen
  • een perspectiefafdruk, in digitale vorm, als rendering of als video
  • een precieze weergave van de gebouwvlakken
  • projectietekeningen en detailweergaven
  • gebruik van nagenoeg echte kleuren in de presentatie

3D-visualisatie

3D-visualisatie voor binnen en buiten

Met 3D wordt een kleurontwerp voor de gevel of voor het interieur omgezet naar een concrete voorbeschouwing. 3D animaties bieden de kijkers ondersteuning bij de besluitvorming en bevorderen de communicatie omtrent het ontwerp. Het project komt al voor de realisatie virtueel tot leven, waardoor het beter kan worden beoordeeld.

Nog in het voortraject kunnen opdrachtgevers en betrokkene een rondje lopen om het gebouw of een virtueel kijkje nemen in de ruimtes. Ze verkrijgen een totaaloverzicht maar er kan ook een nauwkeurig beeld van de details worden gegeven. Deze voordelen komen ook op huurdersbijeenkomsten of eigenaarsvergaderingen naar voren omdat aan iedereen kan worden getoond hoe het project er later in echt gaat uitzien.

Het is een groot voordeel als projecten en kleuren al in het voortraject door een moderne animatie tot leven komen. Maar net zo belangrijk is het communiceren over ontwerpen met de toekomstige gebruiker van het gebouw of de ruimte.

Voor het thema kleurrijke vormgeving bieden wij verschillende diensten aan:

Fotorealistische 3D visualisaties

Texturen van het materiaal voor visualisaties

Niet alleen de kleur speelt een grote rol bij de visualisering maar ook de materiaaleigenschappen, zoals de glans, de strakheid en de structuur van de wandafwerkingen. Daarom heeft Brillux eigen texturen gecreëerd voor zijn afwerkingsproducten en oppervlakken, waarvan bij het renderen gebruik wordt gemaakt. Wandafwerkingen en bekledingen die in samenwerking met de technisch adviseurs van Brillux werden uitgekozen, kunnen daarmee gevisualiseerd worden.

Virtual Reality

Virtual Reality biedt voor de betrokkenen bij het project de gelegenheid zich in een (nog) niet bestaande realiteit te bewegen. De gebruikers kunnen met behulp van een VR-bril in het model bewegen en beslissingen rond het concept "direct" bij het object nemen.

360 graden panorama

Bij projecten waarvoor een 360 graden panorama wordt gemaakt, worden verschillende perspectieven in het model vastgelegd. Vanuit desbetreffend perspectief is een 360 graden visie mogelijk. De interactieve webapplicaties van Brillux kunnen op computers, met Windows en Mac, tablets en smartphones worden gebruikt.

Visualisaties in 3D als filmsequentie

Nieuwe weergavevormen en moderne visualisaties maken door virtuele rondleidingen en perspectieven een realistisch indruk vooraf mogelijk waardoor al in het voortraject, vooral bij complexe vormgevingsprocessen binnen en ook buiten, verschillende opties kunnen worden bekeken.

Vormgevingsvoorbeelden

Referentieprojecten

Referentieprojecten

Architectuur is gebaseerd op het samenspel tussen kleur en vorm, maar vaak is het de kleur die van een vorm pas echt architectuur maakt.

..meer