Terug naar boven

Voor uw gezondheid Uw welzijn is ons belangrijkste doel

Vormgeving en bescherming van de gezondheid gaan bij Brillux hand in hand. Voor steeds meer mensen spelen gezondheidsaspecten een belangrijke rol bij hun beslissing vóór of tegen een product. Daarom levert het Brillux assortiment u voor bijna elke toepassing binnenshuis producten die aan de strengste milieu- en gezondheidsnormen beantwoorden:

 • aromaatvrije of wateroplosbare lakken en grondlagen
 • ELF-muurafwerkingen zonder oplosmiddelen
 • allergeenvrije materialen

En dat alles in de compromisloze Brillux kwaliteit.

Keurmerk

Zonder conserveringsmiddelen

Conserveringsmiddelen worden doorgaans toegevoegd aan dispersies om de houdbaarheid te verlengen. Bij extreem gevoelige personen kunnen ze echter allergische reacties teweegbrengen. Wie het zekere voor het onzekere wil nemen, vindt bij Brillux het perfecte assortiment: De Vita-assortiment voldoet aan de eisen van een zo zuiver mogelijk woonklimaat.

Een product zonder conserveringsmiddelen is een groot voordeel, vooral in gevoelige ruimtes zoals kinder-, slaap- en woonkamers. Met de hoogwaardige, gezondheidsbewuste dispersies heeft u ook alle vrijheid om kleuren te kiezen. U vindt meer informatie hierover onder het thema "Muurverf voor binnen".

ELF – zonder oplosmiddelen

Een creatieve vormgeving van uw woonruimte of een gezonde woonruimte om in te leven? Met Brillux gaat dat allebei! Want met Brillux producten kunt u all-in woonconcepten realiseren waarin het welzijn van de mens centraal staat. Dat geldt in het bijzonder voor de ELF-dispersies. ELF is een Duitse afkorting die staat voor emissiearm en oplosmiddelvrij:

 • vrij van weekmakers en hoogkokende middelen
 • vrij van "fogging-actieve" bestanddelen

Omdat Brillux ELF-dispersies bijzonder gezondheidsvriendelijk zijn, zijn ze ideaal voor gebruik in woon- en werkruimtes en in gevoelige omgevingen zoals crèches, scholen en ziekenhuizen.

ELF – zonder oplosmiddelen
 

AgBB-keuring bepaalt de norm

De "Ausschuss zur gesundheitlichen Bewertung von Bauprodukten" (AgBB), de Duitse commissie ter beoordeling van de gezondheidsaspecten van bouwproducten, waarin o.a. het ministerie van gezondheid vertegenwoordigd is, heeft een beoordelingsschema ontwikkeld waarmee de emissies van vluchtige en weinig vluchtige organische stoffen (VOC) uit bouwproducten voor woon- en leefruimtes kunnen worden bepaald.

De basis van deze beoordeling is de zogeheten kamertest: op verschillende tijdsintervallen worden emissies van zeer vluchtige, vluchtige en weinig vluchtige organische verbindingen van een staal gemeten.

De Brillux kwaliteitsproducten voldoen aan de strenge AgBB-normen:

 

Blauwe Engel: gezond en milieubewust wonen

Uitsluitend producten die een bijzonder laag gehalte aan schadelijke stoffen hebben of gerecyclede materialen bevatten, mogen het milieuteken dragen – bv. de Brillux Rauhfaser.

De naaldvliesproducten van Brillux zijn als vloerbedekking niet alleen extreem robuust en veelzijdig inzetbaar, ze overtuigen daarenboven ook met hun lage emissie-eigenschappen en dragen dan ook het merkteken van de Blauwe Engel.

De "woongezonde" producten in ons lak- en beitsassortiment: Brillux Lacryl. Deze producten combineren woongezondheid met een hoogwaardige kleurvormgeving voor uw interieur. Ze hebben bovendien een hoge kwaliteit en lange levensduur.

Brillux Lacryl wordt gemaakt met de meest recente technieken en voldoet aan alle eisen van het milieulabel – voor de beste gezondheid en een consequente bescherming van het milieu.

 

EN 71-3: veilig speelgoed

Brillux wil meer doen dan een gezonde woon- en werksfeer creëren. Wij zorgen er ook voor dat onze klanten van morgen veilig kunnen spelen. Daarom voldoen onze aromaatvrije en waterverdunbare producten aan de zogenaamde "speelgoedrichtlijn" EN 71-3. Ze zijn

 • speeksel- en handvetbestendig
 • geschikt voor gebruik op kinderspeelgoed

Vrij van aromaten

Vrij van aromaten: de logische keuze bij hoge eisen

Competentie in onderzoek en ontwikkeling heeft een lange traditie bij ons: de ontwikkeling van een nieuwe generatie innovatie, hoogwaardige lakken in 1996 was dan ook geen verrassing. Aromaatvrij en met geringe geurvorming: de Impredur-lakken en -grondverf behoren al vele jaren tot de beste op de markt.

 • <p>De ED<sub>50</sub>-waarde die de "Relatieve geurintensiteit" beschrijft, bedraagt bij isoparaffine maar ongeveer 1/60 van de waarde van testbenzine.</p>

  De ED50-waarde die de "Relatieve geurintensiteit" beschrijft, bedraagt bij isoparaffine maar ongeveer 1/60 van de waarde…

 • <p>Isoparaffine heeft een duidelijk kleiner aandeel aan aromaten dan gedearomatiseerde testbenzine.</p>

  Isoparaffine heeft een duidelijk kleiner aandeel aan aromaten dan gedearomatiseerde testbenzine.

Producten zonder conserveringsmiddelen

Geheel in kleur en gezond

Geheel in kleur en gezond

Er wachten veel succesvolle projecten op u: wij stellen de nieuwe wereld van Brillux Vita aan u voor.

..meer

De eerste keuze voor monumentenzorg en een gezond woonklimaat

Ook de silicaatproducten zijn helemaal vrij van conserveringsmiddelen. Dat is te danken aan de alkaliteit, d.w.z. de hoge pH-waarde van de producten, waardoor ze geschikt zijn voor allergiepatiënten.

Bovendien ontstaat door de hoge alkaliteit van het oppervlak een natuurlijke bescherming tegen algen en schimmels buiten en voorkomen silicaatproducten ook binnenshuis de aangroei van schimmels. Dit maakt van de silicaatproducten van Brillux de eerste keuze voor monumentenzorg en een gezond woonklimaat.

 

Bescherming tegen schimmel

Bescherming tegen schimmel

Bescherming tegen schimmel

U kunt leren hoe schimmel ontstaat, hoe u op natuurlijke manier schimmelsporen kunt voorkomen en kunt behandelen.

..meer

Over ons

Brillux is een familiebedrijf van de vierde generatie en biedt ook zijn medewerkers ..meer dan verf.

..meer

Kwaliteit en milieubescherming

Bij onze producten is niet alleen de kwaliteit van belang. Even belangrijk is het gebruik van milieuvriendelijke materialen.

..meer