Terug naar boven

Voor uw gezondheid Uw welzijn is ons belangrijkste doel

Vormgeving en bescherming van de gezondheid gaan bij Brillux hand in hand. Voor steeds meer mensen spelen gezondheidsaspecten een belangrijke rol bij hun beslissing vóór of tegen een product. Daarom levert het Brillux assortiment u voor bijna elke toepassing binnenshuis producten die aan de strengste milieu- en gezondheidsnormen beantwoorden:

 • aromaatvrije of wateroplosbare lakken en grondlagen
 • ELF-muurafwerkingen zonder oplosmiddelen
 • allergeenvrije materialen

En dat alles in de compromisloze Brillux kwaliteit.

Keurmerk

ELF – zonder oplosmiddelen

Een creatieve vormgeving van uw woonruimte of een gezonde woonruimte om in te leven? Met Brillux gaat dat allebei! Want met Brillux producten kunt u all-in woonconcepten realiseren waarin het welzijn van de mens centraal staat. Dat geldt in het bijzonder voor de ELF-dispersies. ELF is een Duitse afkorting die staat voor emissiearm en oplosmiddelvrij (Emissionsminimiert und LösemittelFrei):

 • vrij van weekmakers en hoogkokende middelen
 • vrij van “fogging-actieve” bestanddelen

Omdat Brillux ELF-dispersies bijzonder gezondheidsvriendelijk zijn, zijn ze ideaal voor gebruik in woon- en werkruimtes en in gevoelige omgevingen zoals crèches, scholen en ziekenhuizen.

ELF – zonder oplosmiddelen

Zonder conserveringsmiddelen

Conserveringsmiddelen worden doorgaans toegevoegd aan dispersies om de houdbaarheid te verlengen. Bij extreem gevoelige personen kunnen ze echter allergische reacties teweegbrengen. Wie het zekere voor het onzekere wil nemen, vindt bij Brillux het perfecte product: Vitalux 9000, de door TÜV SÜD gecontroleerde dispersie, voldoet aan de eisen van een zo zuiver mogelijk woonklimaat. Een product zonder conserveringsmiddelen is een groot voordeel, vooral in gevoelige ruimtes zoals kinder-, slaap- en woonkamers.

Met dit hoogwaardige, gezondheidsbewuste product heeft u ook alle vrijheid om kleuren te kiezen: Vitalux 9000 is niet alleen in de witte variant vrij van conserveringsmiddelen, maar ook als aangekleurde verf! Dat schept vele mogelijkheden in openbare en intensief gebruikte ruimtes zoals scholen, kinderdagverblijven en hotels! Naast Vitalux 9000 zijn ook de silicaatverven van Brillux vrij van conserveringsmiddelen. Meer daarover onder het thema "Muurverf voor binnen".

Zonder conserveringsmiddelen

Getest door TÜV SÜD

De TÜV Zuid-Duitsland bevestigt via haar keurmerk de uitstekende kwaliteit van de Brillux ELF-afwerkingen. De momenteel strengste onafhankelijke testmethode bevestigt regelmatig dat de Brillux dispersies niet alleen een zeer goede gezondheidsvriendelijkheid maar ook gelijk blijvende goede producteigenschappen hebben.

Getest door TÜV SÜD

AgBB-keuring bepaalt de norm

De “Ausschuss zur gesundheitlichen Bewertung von Bauprodukten” (AgBB), de Duitse commissie ter beoordeling van de gezondheidsaspecten van bouwproducten, waarin o.a. het ministerie van gezondheid vertegenwoordigd is, heeft een beoordelingsschema ontwikkeld waarmee de emissies van vluchtige en weinig vluchtige organische stoffen (VOC) uit bouwproducten voor woon- en leefruimtes kunnen worden bepaald.

De basis van deze beoordeling is de zogeheten kamertest: op verschillende tijdsintervallen worden emissies van zeer vluchtige, vluchtige en weinig vluchtige organische verbindingen van een staal gemeten.

De Brillux kwaliteitsproducten voldoen aan de strenge AgBB-normen:

Blauwe Engel: gezond en milieubewust wonen

Uitsluitend producten die een bijzonder laag gehalte aan schadelijke stoffen hebben of gerecyclede materialen bevatten, mogen het milieuteken dragen – bv. de Brillux Rauhfaser.

De naaldvliesproducten van Brillux zijn als vloerbedekking niet alleen extreem robuust en veelzijdig inzetbaar, ze overtuigen daarenboven ook met hun lage emissie-eigenschappen en dragen dan ook het merkteken van de Blauwe Engel.

De "woongezonde" producten in ons lak- en beitsassortiment: Brillux Lacryl. Deze producten combineren woongezondheid met een hoogwaardige kleurvormgeving voor uw interieur. Ze hebben bovendien een hoge kwaliteit en lange levensduur.

Brillux Lacryl wordt gemaakt met de meest recente technieken en voldoet aan alle eisen van het milieulabel – voor de beste gezondheid en een consequente bescherming van het milieu.

Vrij van aromaten: de logische keuze bij hoge eisen

Competentie in onderzoek en ontwikkeling heeft een lange traditie bij ons: de ontwikkeling van een nieuwe generatie innovatie, hoogwaardige lakken in 1996 was dan ook geen verrassing. Aromaatvrij en met geringe geurvorming: de Impredur-lakken en -grondverf behoren al vele jaren tot de beste op de markt.

 • <p>De ED<sub>50</sub>-waarde die de &quot;Relatieve geurintensiteit&quot; beschrijft, bedraagt bij isoparaffine maar ongeveer 1/60 van de waarde van testbenzine.</p>

  De ED50-waarde die de "Relatieve geurintensiteit" beschrijft, bedraagt bij isoparaffine maar ongeveer 1/60 van de waarde...

 • <p>Isoparaffine heeft een duidelijk kleiner aandeel aan aromaten dan gedearomatiseerde testbenzine.</p>

  Isoparaffine heeft een duidelijk kleiner aandeel aan aromaten dan gedearomatiseerde testbenzine.

EN 71-3

EN 71-3: veilig speelgoed

Brillux wil meer doen dan een gezonde woon- en werksfeer creëren. Wij zorgen er ook voor dat onze klanten van morgen veilig kunnen spelen. Daarom voldoen onze aromaatvrije en waterverdunbare producten aan de zogenaamde “speelgoedrichtlijn” EN 71-3. Ze zijn

 • speeksel- en handvetbestendig
 • geschikt voor gebruik op kinderspeelgoed
EN 71-3: veilig speelgoed

Producten voor allergiepatiënten

Renoveren zonder nevenwerkingen

Steeds meer mensen lijden aan allergieën. De triggers kunnen voedingsmiddelen zijn, maar ook additieven in textiel, cosmetica of verven, bv. conserveringsmiddelen.

Dankzij hun hoge pH-waarde, of hun alkaliteit, hebben de silicaatproducten van Brilllux geen conserveringsmiddelen nodig en zijn ze ideaal voor allergiepatiënten.

Bovendien ontstaat door de hoge alkaliteit van het oppervlak een natuurlijke bescherming tegen algen en schimmels buiten, en voorkomen silicaatproducten ook binnenshuis de aangroei van schimmels.

Met Vitalux 9000 kunnen allergiepatiënten vanaf nu rekenen op een dispersie zonder conserveringsmiddelen.

Gezondheidsbescherming in het systeem

Moet u een wand neerzetten die volledig vrij is van conserveringsmiddelen? Geen probleem dankzij de Wandprimer ELF 3729 en de Brillux Rauhfaser – allebei geschikt voor allergiepatiënten.

Het Kleurconcentraat ELF 9018 zorgt voor een kleurrijke vormgeving die volledig vrij is van conserveringsmiddelen. Met de zeven kleurtonen, die onderling gemengd kunnen worden, geeft u alle silicaatproducten de gewenste kleur.

Over ons

Brillux is een familiebedrijf van de vierde generatie en biedt ook zijn medewerkers … meer dan verf.

..meer

Kwaliteit en milieubescherming

Bij onze producten is niet alleen de kwaliteit van belang. Even belangrijk is het gebruik van milieuvriendelijke materialen.

..meer