Terug naar boven

Zodat alles altijd gladjes verloopt Briplast pleisters voor elke toepassing

Gemakkelijk aanbrengen, snel glad maken - voor een onberispelijk strak oppervlak maakt het juiste pleister het verschil. Toestand van de ondergrond, grootte van het oppervlak, voegen of oneffenheden, binnenmuur of buitengevel: Brillux beschikt over een uitgebreid pleisterassortiment een heeft voor elke toepassing altijd het juiste product.

Met de vier nieuwe pleisters Silafill 1886, Finofill 1887, Neofill 1892 en Powerfill 1891, extra ontwikkeld voor de efficiënte toepassing en voor weinig schuurinspanning, heeft Brillux het Briplast assortiment compleet gemaakt. Pleisterwerk kan hierdoor nog fijner en efficiënter.

Productassistent

Het juiste pleister of plamuur voor uw toepassing

Laden ...

Kies de gewenste eigenschappen om het juiste product voor uw toepassing te vinden.

Toepassingsbereik 
Verwerking

 
Max. laagdikte
 
Kwaliteitseisen (Q1-Q4) 
Materiaalbasis 
Overige eigenschappen


 
 

  Geen resultaten

  Er werd geen product gevonden dat voldoet aan uw filtercriteria. Verruim uw zoekopdracht en probeer opnieuw.

   
   

  Dispersiepleister

  Vlekkeloos glad met de dispersiepleisters

  Bijzonder gladde oppervlakken verkrijgt u met de dispersiepleisters van Brillux - en dat zonder grote moeite. De dispersiepleisters zijn geschikt voor efficiënte verwerking een ook toepasbaar op kleine oppervlakken. 

  Silafill 1886, Finofill 1887, Neofill 1892 en Powerfill 1891 maken het assortiment dispersiepleisters van Brillux compleet. Deze producten werden speciaal ontwikkeld voor het efficiënte aanbrengen ervan. Bovendien hoeft er minder geschuurd te worden bij gebruik van onze nieuwe pleisterproducten. Hierdoor werkt u economisch efficiënt.

  Kom meer te weten over onze highlight-producten uit het dispersiepleister-assortiment:

  Briplast Neofill 1892 – helemaal zonder glad maken en schuren

  Efficiënt gladde ondergronden realiseren zonder grote investeringen? Dit pleisterproduct kan zonder veel moeite efficiënt met een membraanpomp worden verwerkt. Dat bespaart het duurdere gebruik van hogedrukpompen. Briplast pleisters zorgen ook op kleine oppervlakken voor voordelen, omdat zelfs kleine hoeveelheden efficiënt kunnen worden toegepast.

  Met Neofill 1892 kunt u volledig besparen op het glad maken en - afhankelijk van het gewenste oppervlak - ook op het schuren. Het pleisterproduct wordt vanzelf glad en maakt schuren in de meeste gevallen overbodig.

  Hier direct naar Neofill 1892

  Briplast Finofill 1887 – Fijnere oppervlakken dan ooit eerder

  Zo fijn waren uw oppervlakken nog nooit eerder na de bepleistering. Met Finofill 1887 realiseert u bijzonder gladde ondergronden, vooral voor het aansluitende schilderwerk. Hierbij maakt de Briplast fijne pleister een meer filigrane afwerking mogelijk dan ooit eerder. En ook het schuren gaat daarna heel soepel van de hand.

  Hier direct naar Finofill 1887

  Briplast Silafill 1886 – het lichte pleisterproduct

  Onze nieuwe lichte pleister op silicaatbasis. Dit product is geschikt voor de laagopbouw met silicaatverf en ook met dispersies. Per werkgang kunnen laagdiktes tot 6 mm worden gerealiseerd. Vooral voor ruwe ondergronden die goed gevuld moeten worden. Omdat het pleister verspuitbaar is, kunt u profiteren van een efficiënte verwerking.

  Hier direct naar Silafill 1886

  Briplast Powerfill 1891 – voor de grote projecten

  De allround-pleister voor efficiënte verwerking: Powerfill 1891 is de opvolger van Airlesspleister ELF 1890 en nog beter schuurbaar dan ooit eerder. Per werkgang kan tot 3 mm worden aangebracht.

  Hier direct naar Powerfill 1891

  Lichte pleister

  • <p>De structuur van het lichte pleister bestaat uit holle kogeltjes die makkelijker gebroken en geschuurd kunnen worden.&nbsp;</p>

   De structuur van het lichte pleister bestaat uit holle kogeltjes die makkelijker gebroken en geschuurd kunnen worden. 

  Makkelijker en sneller klaar met de lichte pleisters

  Focus: Met de lichte pleisters kunt u in één stap een duidelijk dikkere laag aanbrengen die zelfs twee keer sterker kan zijn dan realiseerbaar met gewone pleisters.

  Doorslaggevend effect: Omdat het materiaal lichter is, kost het de verwerker minder moeite om de lichte pleister toe te passen. Bovendien blijkt uit tests in het laboratorium en ook uit de praktijkervaring dat ze makkelijker te schuren zijn. Van de lichte pleisters kan door schuren tot 30 procent meer materiaal in dezelfde tijd worden verwijderd. Dat is duidelijk efficiënter.

  Anders dan bij gewone pleisters waarvan de structuur wordt gemaakt van massieve korreltjes, worden bij lichte pleisters holle korreltjes gebruikt. Deze kunnen makkelijker gebroken worden waardoor ze beter geschuurd kunnen worden.

  De Brillux lichte pleisters kosten dus niet alleen minder moeite maar ook minder tijd. Daarnaast bieden de lichte pleisters nog meer voordelen: 

  • door het lichte gewicht zijn ze makkelijker toe te passen op de werk- of bouwplaats
  • kleine voertuigen kunnen door minder gewicht meer materiaal transporteren
  • aanbrengen kan duidelijk minder vermoeiend
  • dikkere lagen - vaak twee keer zo sterk - kunnen worden aangebracht 
  • efficiënter schuren, omdat tot 30% meer materiaal in dezelfde tijd kan worden verwijderd 
  • creëren strakke muren zonder mankementen
  • voor elke ondergrond het juiste lichte pleister - binnen en buiten
  • nog efficiënter verwerken kan in combinatie met Glasvezel-pleistervlies 1560

  Efficiënt pleisteren - 8 tips voor u

  Op deze wijze pleistert u economisch efficiënt

  Hier kunt u te weten komen hoe u op de juiste wijze de Brillux pleisters gebruikt. Handmatig, met spuitapplicatie of op grote oppervlakken: met onze acht wetenswaardige tips bent u klaar voor het efficiënte werken met pleisters.

  Hier die tips in een notendop:

  1. Oppervlak met getande spaan voorbereiden

  Het aangebrachte pleister met de getande spaan voor te bereiden bespaart veel tijd bij het glad maken en vermindert strepen en daarmee schuurinspanning.

  2. Spuitapplicatie in plaats van handmatig

  Het aanbrengen van het materiaal met de machine bespaart veel tijd. Vergeleken met het handmatige aanbrengen kunnen alleen al bij het aanbrengen van het materiaal tot 40 procent worden bespaard - incl. voorbereidings- en schoonmaaktijd.

  3. Spuitapplicatie afplakken

  De voorbereidingstijd van de machines verschillen per object. Maar over het algemeen geldt: de apparatuur is in een paar stappen klaar voor gebruik en is meestal zelfs voor kleine objecten de moeite waard. Om het latere schoonmaakwerk tot een minimum te beperken, moeten machineonderdelen die in contact komen met pleister, worden afgeplakt met SK-beschermfolie.

  4. Gebruik van glasvezelvlies (zie video)

  De volgende voordelen kunnen worden bereikt met glasvezel-pleistervlies:

  • verhoging van het vullende vermogen
  • minder werkgangen voor het pleisteren
  • minder streepvorming
  • minder schuurinspanning

  Afhankelijk van de ondergrond kan er door gebruik van glasvezel-pleistervlies tot 25 procent aan tijd worden bespaard.

  5. Glad maken vanaf de grond

  Trap op, trap af: dat kost veel tijd. Gebruik bij werkzaamheden aan het plafond de bezem en de steel met de steeltuit voor de vlakspaan. Door het glad maken vanaf de grond bent u efficiënter dan ooit!

  6. Spuitpleister ook buiten

  Ook buiten efficiënt: de gevelpleister licht ELF 1883 is bijvoorbeeld niet alleen voor binnen, maar ook voor buiten geschikt. En kan nu ook efficiënt met airlessapparatuur worden toegepast.

  7. Grote bak voor grote bouwplaatsen

  De Brillux pleisters zijn ook verkrijgbaar in BigBags van 250 liter voor het vullen van silo’s.

  • in het gesloten systeem wordt het materiaal niet hard
  • grote materiaalvoorraad bij de bouwplaats - weinig ruimte kwijt
  • geen afvoer van verpakkingsmateriaal nodig bij de bouwplaats
  • nieuw materiaal wordt flexibel bezorgd via het Brillux vestigingsnetwerk

  Meer informatie via uw verkoopadviseur of op onze website Efficiënt werken – Bouwplaatslogistiek.

  8. Met Neofill tijd besparen

  Op de website van WAGNER vindt u ook stap-voor-stap instructies over het onderwerp "spuitpleister".

  Toebehoren

  Professionele hulpmiddelen voor vakmensen

  Professionals hebben eersteklas gereedschap nodig. Daarom staat er voor u naast het complete pleisterassortiment ook het juiste gereedschap ter beschikking en de juiste toebehoren voor het pleisterwerk. Van stukadoorsspatel en vlakspaan tot aan getande spaan.