Terug naar boven

Opleiding Wat na de opleiding?

Uw beroepskeuze is een beslissing voor het leven. Met een gekwalificeerd, veelzijdig opleidingsprogramma leggen we de basis voor uw succesvolle professionele toekomst bij Brillux.

ContactpersoonRonald Arends

  +31 10 29234-64
+31 10 29234-70
r.arends@brillux.nl

Leerlingplaatsen

Leerlingplaatsen

Naar ons huidige leerlingaanbod ...

..meer

Beroepsprofiel

Commercieel medewerker voor groothandel en buitenlandse handel

Het zwaartepunt ligt bij Brillux op de directe verkoop. Via onze vestigingen verkopen we onze producten direct aan onze klanten. U wordt ingezet op de verkoop-binnendienst en geeft onze klanten uitgebreid advies over onze producten. Het directe contact met de klant staat daarbij centraal. Maar ook de telefonische klantenservice neemt een groot deel van uw dagelijkse activiteiten in beslag.

U komt in de betreffende vestiging vooral in contact met de verschillende aspecten van de verkoop. Klantenondersteuning en een optimale klantenservice staan daarbij op de eerste plaats.

Bezoek aan de vakschool: twee keer per week – afhankelijk van de regio

Bovendien:

 • interne opleidingen
 • in elk opleidingsjaar cursussen in het hoofdkantoor in Münster

Sterk verkoopgerichte stagiairs die erg goede resultaten behalen, bieden wij een speciaal ondersteuningsprogramma aan.

Sollicitatie

Trek de aandacht

U hebt besloten om aan een opleiding te beginnen en koos voor Brillux als opleidingsinstelling. Nu moet u alleen nog de aandacht trekken met uw sollicitatiedocumenten.

“Schoolresultaten zijn niet alles” – overtuig ons met de toewijding en inzet waarmee u samen met Brillux de toekomst vorm wilt geven.

Uw sollicitatie moet de volgende documenten bevatten:

 • een begeleidend schrijven
 • een levensloop in tabelvorm
 • de laatste twee schoolrapporten
 • evtl. andere bewijzen van activiteiten
 • Denk er ook aan een foto toe te voegen.

 

De eerste indruk is cruciaal – de laatste blijft

We starten in de zomer van het voorgaande jaar met het kiezen van onze toekomstige stagiairs, dus ongeveer een jaar voor het begin van de opleiding. 

Hebt u interesse? Solliciteer dan bij voorkeur per e-mail (graag in een pdf-bestand) of schriftelijk. Mocht u vragen hebben, kunt u contact opnemen met de heer Ronald Arends, Tel. +31 10 29234-64. We kijken alvast uit naar uw komst!

Meer dan opleiding

Wat staat stagiairs bij Brillux te wachten?

De mogelijkheden en etappes van de opleiding zijn divers – net als de vooruitzichten bij Brillux.

Academie

Alle activiteiten op het vlak van opleidingen en bijscholing worden georganiseerd door de Brillux Academie.

We nodigen regelmatig alle stagiairs samen uit naar Münster, het hoofdkantoor van de bijscholingsactiviteiten van de Brillux Academie. Verschillende interne sprekers geven les over een ander aspect van onze producten en diensten zodat de opleidingen zeer gevarieerd en veelzijdig zijn.

Daarnaast zijn er ook onbeperkte bijscholingsmogelijkheden zoals e-learning of educatieve spelletjes over technische of zakelijke thema’s. Hier kunnen stagiairs om het even waar en om het even wanneer van profiteren. Ons volledige opleidingsconcept stimuleert de ontwikkeling van een sterk team met een creatieve pioniersmentaliteit.

Ook na de opleiding houdt het leren niet op: dankzij onze uitgebreide bijscholingsmogelijkheden kunt u zich verder ontplooien en uw weg vinden in het beroepsleven.

Aanmoediging

Stagiairs die geïnteresseerd zijn in verkoopactiviteiten worden persoonlijk en verkoopgericht ondersteund – met “Fit voor Brillux”. Voorwaarden voor het ondersteuningsprogramma: bovengemiddelde resultaten, buitengewone toewijding en de bereidheid om na de opleiding een baan aan te nemen in een andere stad.

Nog tijdens uw opleiding neemt u in het kader van het ondersteuningsprogramma deel aan seminars, vergaderingen, excursies en evenementen op het hoofdkantoor van Münster, altijd afgestemd op uw latere baan bij Brillux.

Heel wat belangrijke posities binnen ons bedrijf worden momenteel bekleed door voormalige stagiairs die ook dit traject hebben afgelegd.

Stageperiode in een van onze vestigingen

Tijdens de zomervakantie worden stagiairs bij Brillux gedurende enkele weken ingezet in andere vestigingen. Hier leert u onze activiteiten kennen in een ander team en wordt uw zelfstandigheid verder gestimuleerd.

Bovendien legt u contacten met collega's en andere stagiairs overal in ons bedrijf. Uw ervaringen met de verkoopactiviteiten worden verder uitgebreid en aangevuld. U krijgt de gelegenheid om uw talenten en kwaliteiten te bewijzen “on the job”.

Perspectieven

Met onze uitgebreide opleiding leggen we de basis voor uw professionele toekomst: Brillux biedt erg goede ontwikkelingsmogelijkheden. Alle noodzakelijke kennis en vaardigheden worden al in een vroeg stadium onderwezen. Nieuwe ideeën, eigen initiatieven en uw motivatie helpen u om uw carrière mee vorm te geven.

Er zijn heel wat bijscholings- en promotiekansen, zowel in onze commerciële als onze technische beroepen. Veel van onze vertegenwoordigers, regionale salesmanagers, vestigingsmanagers, binnendienstmedewerkers, afdelings- en groepsmanagers hebben bij ons een opleiding afgerond en bekleden nu belangrijke posities binnen het bedrijf.

Zou u graag op termijn in een andere stad gaan werken en verhuizen? Wij bieden u carrièremogelijkheden op een van onze meer dan 170 locaties.

Samenwerking met scholen

Brillux zorgt..

De samenwerking tussen scholen en bedrijven is vandaag de dag een belangrijk gegeven voor beide partijen. Door de samenwerking met scholen onder het motto “Brillux zorgt..” laten we scholieren zo vroeg mogelijk kennismaken met de meest uiteenlopende beroepen zodat ze later makkelijker een keuze kunnen maken.

Dankzij de samenwerking met de scholen krijgen we bovendien de gelegenheid om jong talent vroegtijdig te ontdekken en te inspireren. Zo kunnen we het beste in hen naar boven brengen om gekwalificeerde vakmensen voor de toekomst te vinden.

Elke samenwerking met een school is uniek en wordt doorgaans vastgelegd in een schriftelijke samenwerkingsovereenkomst.

Samenwerking school/bedrijf:

De volgende projecten vormen doorgaans de fundamenten van de samenwerking met onze partnerscholen:

 • Sollicitatieopleidingen
 • Praktische opleidingen voor scholieren
 • Presentatie van de verschillende beroepen door de stagiairs
 • Bedrijfsbezoeken
 • Projectgericht onderwijs

De inhoudelijke aspecten van de samenwerking worden door elke school apart met de Brillux vestiging vastgelegd. Er zijn geen grenzen aan de vele ideeën van een samenwerking!

Over ons

Over ons

Brillux is een familiebedrijf van de vierde generatie en biedt ook zijn medewerkers ..meer dan verf.

..meer