Terug naar boven

Over ons Brillux ..meer dan verf

Als leverancier van een compleet assortiment en directe aanbieder biedt Brillux u een omvangrijk dienstenpakket aan op het vlak van lakken en verf. Ons complete assortiment met meer dan 12.000 artikelen bevat perfect op elkaar afgestemde producten en innovatieve systemen voor alle werkzaamheden van de schilder. Alles in de compromisloze Brillux kwaliteit. Wij staan tot uw dienst in meer dan 190 vestigingen in Duitsland, Italië, Nederland, Oostenrijk, Polen en Zwitserland.

Als familiebedrijf met vier productievestigingen in Duitsland is Brillux een competente partner voor vakmannen, architecten en ontwerpers, maar ook voor de woningbouw, de handel en de industrie  – en dat al meer dan 130 jaar.

Uw contact

Hauptsitz

Unternehmenszentrale Brillux Münster

  +31 10 29234-89

  +31 10 29234-70

  info@brillux.nl

Filosofie

Brillux direct – kwaliteit zonder omwegen

Als succesvol en onafhankelijk familiebedrijf van de vijfde generatie zijn onze belangrijkste principes een constante en uitstekende productkwaliteit, een ecologische en economische bedrijfsvoering en vooral een klantenbinding op lange termijn.

Wij zien onze klanten als partners. Dat maakt het leven eenvoudiger en schept een band. En net met die band maken we het verschil. We kennen de uitdagingen van uw onderneming. En we denken graag mee vooruit.

"..meer dan verf" betekent voor ons anticiperen op de behoeften in onze branche en onze klanten nu en in de toekomst bijstaan met innovatie en rendabele ideeën. We beschouwen onszelf daarbij als dienstverlener en probleemoplosser met een serviceaanbod dat veel meer is dan wat u gewend bent.

Wat de directe verkoop betreft, zijn we niet alleen fabrikant en handelaar, maar ook innovatiemotor en woordvoerder voor de belangen van vakmensen, de handel, ontwerpers, de woningbouw en de industrie. De directe Brillux filosofie wordt bij ons ook echt in de praktijk omgezet. Met ons als partner profiteert u van een handelsnetwerk met meer dan 190 vestigingen in Duitsland, Italië, Nederland, Oostenrijk, Polen en Zwitserland. Zo zijn we altijd in uw buurt – daar waar u ons nodig heeft.

Geschiedenis

Competentie in verf sinds 1889

Ons bedrijf bood al vanaf het begin aan handelaars en handwerkbedrijven een dienstenaanbod dat naast kwaliteitsproducten ook competent advies, perfecte service en klantgerichte begeleiding omvatte. Die klantgerichtheid wordt tot op vandaag de dag bij Brillux consequent voortgezet. We noemen dit de "Brillux direct-filosofie". Ze is naast onze slogan "..meer dan verf" een essentieel onderdeel van ons succes en van uw tevredenheid.

Mijlpalen
 • 1889 Oprichting van Hobrecker & König door Wilhelm König
 • 1932 Walther König wordt enige bedrijfseigenaar in tweede generatie
 • 1948 Begin van de eigen productie
 • 1963 Franz-Wilhelm König wordt directeur-aandeelhouder in derde generatie
 • 1967 Aankoop van het bedrijfsterrein aan de Weseler Straße in Münster
 • 1968 Inbedrijfstelling van de productie van dispersieverf
 • 1972 Inbedrijfstelling van de lakproductie
 • 1974 Overname van J.D. Flügger, Hamburg (Oprichting in 1783)
 • 1977 Brillux komt op de Nederlandse markt
 • 1984 Overname van Herberts Baufarben, Wuppertal
 • 1987 Inbedrijfstelling van het volledig geautomatiseerde centrale magazijn met plaats voor meer dan 9600 pallets
 • 1988 Het huidige Brillux logo wordt als nieuw en compact bedrijfslogo geïntroduceerd
 • 1989 Brillux viert zijn 100-jarig bedrijfsjubileum
 • 1994 Peter König wordt enig behrend vennoot in vierde generatie
 • 1999 Ingebruikneming van het goederendistributiecentrum met plaats voor meer dan 24.500 pallets
 • 2004 Oplevering van het nieuwe Brillux klantencentrum en de verfwinkel op de locatie van de hoofdvestiging Münster
 • 2005 Brillux komt op de Oostenrijkse markt
 • 2007 Brillux komt op de Zwitserse markt en ingebruikneming van het nieuwe onderzoeks- en ontwikkelingscentrum in Münster
 • 2008 Ingebruikneming van het uitgebreide goederendistributiecentrum met plaats voor meer dan 42.450 pallets
 • 2011 Opening van de nieuwe kantoorruimtes op de hoofdvestiging in Münster
 • 2014 Brillux viert zijn 125-jarig bedrijfsjubileum met meer dan 43.000 gasten uit 19 landen
 • 2015 Brillux komt op de Poolse markt
 • 2016 Brillux komt op de Italiaanse markt en bouw van het trainings- en opleidingscentrum voor medewerkers, vakmensen en architecten in Münster
 • 2017 Uitbreiding van het goederendistributiecentrum met plaats voor meer dan 60.000 pallets
 • 2019 Oplevering van het gastenverblijf “B-Wohnen” tegenover van het bedrijfsterrein in Münster voor uitbreiding van de Brillux Campus incl. loopbrug voor verbinding met de bedrijfsruimtes
 • 2021 Opening van de magazijn- en kantoorruimtes in het nieuw gebouwde “Büro Süd” op de hoofdvestiging in Münster en inbedrijfstelling van de koepelbioscoop “B-Tarium” in het bedrijfsgebouw in Münster
 • 2022 Inbedrijfstelling van de bedrijfseigen en in de gehele Bondsrepubliek op DAB+ te ontvangen Brillux Radio
 • 2023 Robert König wordt in de vijfde generatie algemeen directeur

 

Het gastenverblijf B-Wonen

Het Brillux gastenverblijf B-Wonen maakt de Brillux Campus op de hoofdlocatie in Münster compleet. Het is niet alleen ontworpen als overnachtingsmogelijkheid, maar ook als communicatie- en ontmoetingsplaats voor de talrijke interne en externe deelnemers van een training of cursus in onze academie. De dialoog tussen de gasten staat hierbij vooraan: naast de 60 kamers en 114 bedden wordt B-Wonen gekenmerkt door ruimtes voor gezellige momenten en recreatie.

Kleurrijke brug over de Weseler Straße

Van buiten voor voorbijgangers al een echte trekpleister. De gasten komen B-Wonen binnen vanuit het fabrieksterrein en via de brug en storen zo bij hun aankomst en vertrek de bewoners van de direct aangrenzende woonwijk niet.

"Kaminzimmer" - Kamer met open haard in het B-Wonen

Ontspannen avonden in het "Kaminzimmer", een gezellige kamer met open haard en aangesloten bibliotheek. Het moderne interieur zorgt in elke hoek weer voor nieuwe perspectieven. Kamerverdelers zoals de open haard zijn pure stijlelementen.

Keuken voor gemeenschappelijke acties of evenementen

De ruime en open keuken op de begane grond laat geen wensen over. Rechte lijnen in combinatie met warme, aardse kleuren in de vloeren en wanden creëren een ware oase van welzijn.

Onderzoek & ontwikkeling

2.600 m² innovaties

De afdeling onderzoek & ontwikkeling is het innovatiecentrum van Brillux. Hier ontstaan op een oppervlakte van 2.600 vierkante meter en twee verdiepingen nieuwe producten en systeemoplossingen. Bestaande producten worden ook continu gecontroleerd en verder ontwikkeld. Meer dan 60 scheikundigen, verflaboranten en ingenieurs werken dagelijks in vier afdelingen aan nieuwe formules met maar één doel: de hoge kwaliteitsnormen van Brillux vrijwaren.

In ons onderzoeks- en ontwikkelingscentrum in Münster zoeken we ook naar oplossingen voor de uitdagingen van morgen, naar concepten voor nog economischer werkprocessen en naar manieren om de kwaliteit nog te verbeteren.

Het resultaat zijn producten en systemen die uw projecten beter, veelzijdiger en doeltreffender maken, maar ook innovatieve producten en productieprocessen die nog beter zijn voor het milieu. Talrijke keurmerken en kwaliteitskenmerken vormen daarvan het bewijs. Daarmee creëren we voordelen voor u tegenover uw concurrentie en helpen we u om uw toekomst te verzekeren.

Ons vakmanschap in onderzoek en ontwikkeling is de motor van onze onderneming en neemt bij Brillux een belangrijke plaats in. Vooruitgang wordt het snelst geboekt wanneer productontwikkelaars alle kansen krijgen om nieuwe paden te betreden. Steeds opnieuw neemt Brillux met innovatieve productontwikkelingen het voortouw in onze branche.

Compleet assortiment

12.000 producten voor alle mogelijke taken

Ons volledige kwaliteitsassortiment is in elke vestiging verkrijgbaar. Muurverf voor binnen en buiten, lakken en beitsen, pleister, systemen voor buitengevelisolatie, interieurdesign, vloerafwerking, betonbescherming, gereedschap en nog veel meer – u vindt het allemaal onder één dak. Met de compromisloze Brillux kwaliteit.

Alle producten zijn bovendien ingebed in een functionele samenhang. Zo worden de toepassingsmogelijkheden sterk uitgebreid.

Logistiek

Kwaliteit just in time

Het Brillux distributiecentrum is een van de meest geavanceerde in de branche. De opslagcapaciteit bedraagt meer dan 60.000 europallets. Dankzij het open en flexibel systeem kunnen we op elke marktontwikkeling en elke opdracht meteen reageren – en kunnen we naast een hoge leveringsbetrouwbaarheid ook korte leveringstijden garanderen.

We zetten elke dag meer dan 900 eigen voertuigen in om onze klanten en vestigingen te bevoorraden. Zo profiteren onze klanten van een fijnmazig en sterk logistiek netwerk dat uniek is in onze branche.

Productievestigingen

Een maatstaf voor kwaliteit – op vier locaties in Duitsland

Onze vier fabrieken in Münster, Herford, Malsch bij Karlsruhe en Unna behoren tot de technisch meest vooruitstrevende installaties in Europa. Ze worden continu aangepast aan de eisen van vandaag en aan de nieuwe technische mogelijkheden, zo werken ze erg efficiënt en zuinig. Alle fabrieken staan met elkaar in verbinding en garanderen continu de hoogste kwaliteitsnormen en een optimale milieubescherming.

 • <p>Het Brillux hoofdkantoor in Münster: productie van lakken en dispersies</p>

  Het Brillux hoofdkantoor in Münster: productie van lakken en dispersies

 • <p>De Brillux fabriek in Herford: productie van pleisters, dispersies en lijmen</p>

  De Brillux fabriek in Herford: productie van pleisters, dispersies en lijmen

 • <p>De Brillux fabriek in Malsch bij Karlsruhe: productie van pleisters, dispersies en poederlijm</p>

  De Brillux fabriek in Malsch bij Karlsruhe: productie van pleisters, dispersies en poederlijm

 • <p>De <a href="http://www.brillux-industrielack.de/" title="Brillux industrielak" target="_blank" class="external-link-new-window" rel="noreferrer">Brillux fabriek voor</a>industrielak in Unna: Productie van natte lakken en poederlakken voor industriële afwerking</p>

  De Brillux fabriek voorindustrielak in Unna: Productie van natte lakken en poederlakken voor industriële afwerking

Carrière bij Brillux

Carrière bij Brillux

Wilt u ook graag deel uitmaken van Brillux? Ons bedrijf biedt talrijke carrièremogelijkheden.

..meer