Als wij “volledig assortiment” zeggen, vatten wij dat heel letterlijk op. Want ook de juiste gereedschappen en hulpmiddelen voor de bouwplaats maken deel uit van het Brillux assortiment –
van de kwast tot en met het spuitapparaat. Wij geven u ook antwoord op belangrijke vragen als: Welke applicatiemethode is wanneer aan te bevelen? Hoe kan men bij het afdekken waardevolle tijd besparen? Hoe beschermt men zich tijdens het werk?
Naast hoogwaardige gereedschappen, de bijbehorende accessoires en de reserveonderdelen, hoort ook het advies over systeemproducten en accessoires bij onze dienstverlening. We zetten ons uiteraard ook in voor de volledige functionaliteit van de benodigde schilderstoebehoren.
Rollen, schilderen, spuiten – voor een eersteklas resultaat hebben we voor elk product de passende applicatiemethode.
De ene verfroller is de andere niet. Niet alleen de te schilderen ondergrond is doorslaggevend, maar ook de gewenste kwaliteit van het eindresultaat. Daarom moet de overtrek wat betreft poolhoogte, garentype, vezeldichtheid, het vermogen om verf vast te houden, verfafgifte en structuurgeving exact op het afwerkmateriaal afgestemd zijn.
Welke kwast moet ik gebruiken om te lakken?
Natuurkwasten geven bij het gebruik van oplosmiddelhoudende lakken de beste afwerking. De bijzonder sterke Chinese varkenskwasten van Brillux zijn conisch licht gebogen en hebben een zeer goede elasticiteit.
Synthetische kwasten zijn dan weer de onovertroffen specialisten voor het aanbrengen van waterverdunbare lakken. De conische, van polyester gemaakte kwasten zijn vormstabiel bij contact met water en bezitten een zeer grote slijtage- en buigbestendigheid.
Hoge druk, lage druk, XVLP, airless, keteldruk, airmix, AirCoat: de verschillende spuitsystemen verschillen eigenlijk vooral op het vlak van verstuivingstechniek. Hier een overzicht van de gangbaarste varianten:
I. Met lucht voor transport en verstuiving (HD, ND, XVLP) |
II. Zonder lucht door pure materiaaloverdruk (airless) |
III. Combinatie van airless-techniek met luchtondersteuning (airmix, AirCoat) |
|
Het afwerkmateriaal wordt door de luchtstroom getransporteerd en na uittreding uit de spuitkop uit elkaar gescheurd in verfdeeltjes. |
Het afwerkmateriaal wordt door een pomp getransporteerd en onder druk (t/m 200 bar) door een kleine spuitkop (ca. 0,3 – 1,5 mm) geperst. Na uittreding uit de spuitkop scheurt het materiaal uit elkaar door de enorme uittredingssnelheid. |
||
In tegenstelling tot bij pure luchtverstuivingssystemen is de airless-techniek ook geschikt voor het aanbrengen van dispersies en geschikte plamuurmassa's. |
Bij deze techniek wordt lucht geblazen in de materiaalstraal van het airless-pistool waarvan de druk gereduceerd is (ca. 50 – 150 bar) en daardoor wordt de verstuiving in fijnere druppeltjes ondersteund. |
||
Hoge druk (ca. 2 – 4 bar) genereert met weinig lucht (tot ca. 400 l/min) kleine druppeltjes, veel nevel en perfecte oppervlakken. |
|||
Dit “pure” lakverstuivingssysteem produceert oppervlakken met een hoge kwaliteit. |
|||
De XVLP-techniek werkt met veel lucht (> 1.800 l/min Xtra Volume) en weinig druk (ca. 1 bar Low Pressure). Hierbij worden grotere druppeltjes, minder nevel en met de speciaal op het systeem afgestemde XSpray-lakken prachtige oppervlakken verkregen. |
Schilderen, spuiten, schuren, isoleren, renoveren, afbranden, reinigen of lijmen: elke taak van een vakman brengt fysieke belastingen en gevaren met zich mee. De beschermende maatregelen die daartegen moeten worden getroffen, zijn wettelijk geregeld.
Speciale filters voor een gezondere lucht: wanneer de wettelijk vastgelegde concentraties van schadelijke stoffen op de werkplek worden overschreden, moet adembescherming worden gebruikt. Ademmaskers zuiveren de lucht voordat schadelijke bestanddelen worden ingeademd. Daartoe worden speciale filtermaterialen gebruikt, die aangepast zijn aan de betreffende schadelijke stoffen.
Duur van toepassing/standtijd
Om de juiste keuze te kunnen maken uit geschikte handschoenen, moeten de mogelijke risico´s op de werkplek bekend zijn. Het soort en de omvang van alle risico´s bepalen welke handschoenen u nodig hebt.
Alle handschoenen moeten voldoen aan EN 420, die algemene eisen aan de handschoen stelt zoals grootte en beweeglijkheid.
Bovendien zijn er voor schilders nog andere normen relevant. Dat zijn hoofdzakelijk DIN EN 374 81-3 tegen chemische gevaren en DIN EN 388 tegen mechanische risico´s.
Pas met een bril, een helm en schoenen is de werkveiligheid compleet.
Gehoorbescherming: lawaai is geluid dat stoort, beïnvloedt of beschadigt. Lawaai op de werkplek werkt prestatieverminderend, verhoogt de frequentie van fouten en het risico op ongevallen.
Hoofdbescherming: met de juiste helm is het hoofd veilig beschermd tegen mechanische invloeden door aanstoten of vallende voorwerpen.
Voetbescherming: dat veiligheid niet beperkend hoeft te zijn, bewijst de sportieve veiligheidsschoen met teenbeschermingskap en een tegen penetratie beschermende zool.
Kies gewoon een type oppervlak uit de lijst links uit. Het zoekresultaat laat u uitsluitend de plakbanden zien die in aanmerking komen voor uw toepassing.
Met dit betrouwbare en praktische hulpmiddel heeft u altijd een handig overzicht van de apparaatinstellingen voor alle XVLP-compatibele producten van Brillux bij de hand!