Terug naar boven

Gevelontwerp Grenzeloze individualiteit

De vormgeving van een gevel kent geen grenzen: niet alleen bij de keuze van een kleur, maar ook bij de beslissing voor een materiaal zijn de mogelijkheden nagenoeg eindeloos. Of u nu kiest voor een speciaal pleister, een keramische bekleding, een speciaal gevelprofiel of een natuursteen – één ding is zeker: het ontwerp van uw gevel is uniek en persoonlijk. U vindt hier inspirerende ideeën om van uw woning ook aan de buitenkant iets unieks te maken.

Structuur en kleur

Het passende pleister

Waarom zijn pleisters zo populair op gevels? Ze kunnen niet alleen in talloze kleuren worden geproduceerd en gecombineerd, maar staan ook garant voor een zeer ruime keuze aan kwaliteiten en structuren: van fijn tot grof, van krab- en reliëfpleisters tot gladde pleisters en individueel structureerbare modelleerpleisters. Er is een geschikte pleister voor bijna elke toepassing, wens en ondergrond.

Rausan-R/KR en Silcosil-KR zijn pleisters die bijzonder goed bestand zijn tegen luchtverontreiniging en ze zijn bovendien mechanisch sterk belastbaar. Ze zijn daarom de eerste keuze in stedelijke gebieden en industriële omgevingen. De organisch gebonden Rausan en met siliconen versterkte Silcosil onderscheiden zich ook door een uitstekende weerbestendigheid. Deze pleisters zijn verkrijgbaar in een vrijwel onbeperkt aantal kleuren aangezien zowel organische als anorganische pigmenten kunnen worden gebruikt.

Wie de voordelen van pleisters gebonden met kaliwaterglas niet wil verliezen: Brillux silicaatpleister combineert een natuurlijke oppervlaktefinish met een zeer goede weerbestendigheid en maakt ook indruk door zijn zeer goede waterdampdoorlaatbaarheid.

Siliconenpleister is erg veelzijdig. Het combineert de voordelen van Rausan met de positieve eigenschappen van silicaatpleister en wordt gekenmerkt door een uitstekend waterafstotend vermogen en waterdampdoorlaatbaarheid.  Tegelijkertijd overtuigt het door een extreme weerbestendigheid, hoge mechanische belastbaarheid en optimale weerstand tegen luchtverontreiniging. Een ander voordeel van siliconenpleister is de zeer geringe neiging tot vervuiling.

Minerale pleisters behoren tot de traditionele en meest beproefde eindafwerkingen voor gevels. Ze staan al lang garant voor een goede weerbestendigheid en uitstekende diffusie-eigenschappen.

 

Intensief

Mijn lievelingskleur? Krachtig.

Vroeger werden krachtige kleuren zoals dieprood of chocoladebruin op gevels eerder spaarzaam gebruikt, omdat de thermische belasting op donkere oppervlakken zeer hoog opliep in de zomer. Dankzij SolReflex blijven gevels met een krachtige kleur ook bij hoge temperaturen koel, want het vermindert de opwarming van de geveloppervlakken en beschermt zowel de wapening als het afwerkpleister tegen te hoge temperaturen. Met SolReflex kunnen zelfs de meest kleurrijke smaken worden gerealiseerd.

Kreativ-systemen

Met Kreativ-systemen is het mogelijk om gevels esthetisch op te waarderen. De zeer geliefde betonlook verenigt door zijn ruwe structuur extravagant design met moderne, minimalistische charme. Een modern gevelontwerp? Gebruik dan een borstel met fijne borstelharen. Zo wordt de moderne architectuur van het gebouw nog meer in de kijker gezet en door de grafisch ogende structuur ontstaat een driedimensionaal reliëf. Met de traditionele kamstrokentechniek krijgt de gevel een stijlvolle uitstraling. Oorspronkelijk werd deze techniek gebruikt om elke zone van de gevel een ander reliëf te geven. Tegenwoordig wordt de techniek gebruikt om geveloppervlakken gelijkmatig te structureren en mozaïekpatronen of golvende lijnen te creëren. Door siliciumcarbide toe te voegen fonkelen gevels als diamanten. De verbinding tussen silicium en koolstof heeft dan ook een gelijksoortige opbouw en eigenschappen als een diamant. En door kleine spiegelfragmenten toe te voegen, ontstaat er een prachtige glans en glittereffect. De kleine, gebroken spiegelstukjes in het pleisterwerk schitteren als sterren tegen een witte of gekleurde hemel.

HARDE BEKLEDING

Kleren maken de man. Gevels maken huizen. Wanneer het voegwerk en de stenen van de gevel een harmonisch geheel vormen, krijgt elk gebouw iets waardevols en expressiefs. Keramische stenen en bakstenen stralen kracht uit en zorgen tot op de dag van vandaag voor een gezellige sfeer. En als er één ding tijdloos is, dan is het wel het gevelisolatiesysteem. Combineer dat met een van de vele varianten keramische bekleding en steenstrips en u krijgt een schitterend, artistiek ogend geveluitzicht. Het resultaat is niet alleen mooi, het is ook uniek.

PROFIELEN EN RELIËF

De gevelisolatie zit ertegenaan, nu is het tijd voor het uitzicht. Hoe moet de voorgevel eruitzien? Afwisseling is wel leuk. Gevelprofielen en reliëfplaten maken geïsoleerde gevels op een spannende manier driedemensionaal. Verdiepingen krijgen een mooie strakke lijn, verticale strips verdelen de gevel in visuele vlakken. En ramen en deuren krijgen een opvallende omlijsting. Dit geeft het gebouw een aantrekkingskracht waar niemand aan kan weerstaan. Het is een totaalplaatje. Het is af.

Gevelbescherming

Gevelverven dienen niet alleen voor de vormgeving – ze moeten in de eerste plaats het gebouw beschermen.

..meer

Interieurvormgeving

Creëer ruimtes om te leven – met de creatieve ideeën en het complete assortiment van Brillux.

..meer