Terug naar boven

Gevelontwerp Grenzeloze individualiteit

De vormgeving van een gevel kent geen grenzen: niet alleen bij de keuze van een kleur, maar ook bij de beslissing voor een materiaal zijn de mogelijkheden nagenoeg eindeloos. Of u nu kiest voor een speciaal pleister, een keramische bekleding, een speciaal gevelprofiel of een natuursteen – één ding is zeker: het ontwerp van uw gevel is uniek en persoonlijk. U vindt hier inspirerende ideeën om van uw woning ook aan de buitenkant iets unieks te maken.

Structureel

Fijntjes afgeborsteld

Met fijne bezemstreken kan een bijzonder modern pleisterontwerp tevoorschijn worden getoverd. Hierdoor kan de moderne architectuur van een huis nog beter worden geaccentueerd en kan dankzij de opgeruwde structuur een driedimensionaal diepte-effect worden gecreëerd. Deze uitvoeringstechniek geeft een gevel een onnavolgbare look.

Stijlvol gepleisterd!

Traditioneel gekamd pleisterwerk garandeert een stijlvolle uitstraling van uw gevel. Deze techniek werd oorspronkelijk gebruikt om verschillende gevelvlakken af te bakenen, maar wordt nu ook toegepast om gevels gelijkmatig te structureren en met mozaïekpatronen en golvende lijnen op een unieke manier vorm te geven.

Intensief

Mijn lievelingskleur? Krachtig.

Vroeger werden krachtige kleuren zoals dieprood of chocoladebruin op gevels eerder spaarzaam gebruikt, omdat de thermische belasting op donkere oppervlakken zeer hoog opliep in de zomer. Dankzij SolReflex blijven gevels met een krachtige kleur ook bij hoge temperaturen koel, want het vermindert de opwarming van de geveloppervlakken en beschermt zowel de wapening als het afwerkpleister tegen te hoge temperaturen. Met SolReflex kunnen zelfs de meest kleurrijke smaken worden gerealiseerd.

Subliem

Profielen met stijl.

Er kunnen discrete, fijne accenten worden aangebracht of u kunt een huis laten baden in pracht en praal, waar het ook staat. Onze gevelprofielen zijn bijzonder robuust en sterk. Het is heel eenvoudig om een gevel creatief op te waarderen en tegelijkertijd de pleistergevel een persoonlijk karakter te geven.

Natuursteen!

Wie van een gevel houdt met gehouwen natuursteen, kan deze look ook op zijn gevel realiseren. Dankzij de stenen bossageplaten van Brillux kan de klassieke uitstraling van gehouwen natuursteen behouden blijven bij een nieuwe of gerenoveerde gevel. Deze stenen bossageplaten ogen bijzonder natuurlijk, en afhankelijk van de kleur en structuur van het afwerkpleister kan de uiteindelijke afwerking persoonlijk worden vormgegeven.

Natuurlijk

Stokoud en toch zo mooi!

Natuursteen is echt stokoud. Zandsteen is meer dan 70 miljoen jaar geleden ontstaan als afzetting van de oceanen. Nero Impala Graniet uit Zuid-Afrika is nog ouder. Het is dus niet verwonderlijk dat natuursteen synoniem staat voor een lange levensduur en onvergankelijkheid en daarom zeer populair is. Dit ontwerp geeft elke gevel een expressief en persoonlijk karakter – dankzij de grote verscheidenheid aan verschillende structuren, kleuren en tinten van natuursteen.

Een klasse apart!

Wat maakt iets eigenlijk tot een klassieker? Het gaat nooit uit de mode en blijft populair. Dat geldt ook voor onze meerkleurige sierpleisters: dankzij hun hoge duurzaamheid en vele mogelijkheden hebben ze altijd wel een streepje voor. Ze bevatten geen dekkende pigmenten, waardoor ze helder uitdrogen en de stenen mooi tot hun recht laten komen. Met meerkleurige sierpleisters realiseert u decoratieve, kleurrijke oppervlakken waar u nog lang plezier aan zult beleven.

Sprankelend

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand …

Met stukjes gebroken spiegel geeft u elke huisgevel een indrukwekkende glans en mooi glittereffect. De kleine, gebroken spiegelstukjes in het pleisterwerk fonkelen als sterren aan een witte of gekleurde hemel. Nog een voordeel: dit speciale materiaal vereist geen donkere kleuren of specifieke lichtomstandigheden om een betoverend glinsterend effect te bereiken.

Mysterieuze sprankeling.

Nu kan elke gevel stralen als een diamant – dankzij toevoeging van siliciumcarbide. De verbinding van silicium en koolstof heeft namelijk een structuur en eigenschappen die vergelijkbaar zijn met die van diamant. Bij donkere kleuren is het glinstereffect nog indrukwekkender. De grijze korrel is dan nauwelijks zichtbaar, alleen de glitter komt tevoorschijn. Afhankelijk van de lichtsituatie en kijkhoek schittert de gevel als een diamanten sterrenhemel.

Representatief

Klei-goed!

De stroken uit gebakken klei zijn gegarandeerd een exclusieve en expressieve blikvanger: een keramische bekleding als eindafwerking is niet alleen optisch te vergelijken met pleisterwerk en steenstrips. Ze is ook ongevoelig voor grotere stootbelastingen. Of het nu gaat om dubbele klinkers of een tegelafwerking – met een keramische bekleding kan elke gevel bijzonder creatief worden vormgegeven.

Een toonbeeld van kracht!

De ruwe structuur van de trendy betonlook creëert een extravagant design met een moderne, puristische charme. Het resultaat is een minimalistisch ontwerp dat aan de buitenkant zowel kracht als eenvoud uitstraalt, terwijl binnenin een beschermend en warm gevoel ontstaat in de kamers zodat iedereen zich meteen thuis voelt.

Voor jong en oud.

Of het nu gaat om een traditioneel baksteeneffect of als onderdeel van moderne architectuur, steenstrips hebben voor elk type gebouw een passende oplossing en laten zowel nieuwe als bestaande gebouwen stijlvol opgaan in hun omgeving. Met de organisch gebonden steenstrips kan een gevel helemaal en zonder veel moeite worden bekleed en kunnen individuele accenten of een nieuwe structuur worden aangebracht. De mogelijkheden zijn daarbij eindeloos.

Structuur en kleur

Het passende pleister

Waarom zijn pleisters zo populair op gevels? Ze kunnen niet alleen in talloze kleuren worden geproduceerd en gecombineerd, maar staan ook garant voor een zeer ruime keuze aan kwaliteiten en structuren: van fijn tot grof, van krab- en reliëfpleister tot gladde pleisters en individueel structureerbare modelleerpleisters. Er is een geschikte pleister voor bijna elke toepassing, wens en ondergrond:

Rausan-R/KR en Silcosil-KR zijn pleisters die bijzonder goed bestand zijn tegen luchtverontreiniging en ze zijn bovendien mechanisch sterk belastbaar. Ze zijn daarom de eerste keuze in stedelijke gebieden en industriële omgevingen. De organisch gebonden Rausan en met siliconen versterkte Silcosil onderscheiden zich ook door een uitstekende weerbestendigheid. Deze pleisters zijn verkrijgbaar in een vrijwel onbeperkt aantal kleuren aangezien zowel organische als anorganische pigmenten kunnen worden gebruikt.

Wie de voordelen van pleisters gebonden met kaliwaterglas niet wil verliezen: Brillux silicaatpleister combineert een natuurlijke oppervlaktefinish met een zeer goede weerbestendigheid en maakt ook indruk door zijn zeer goede waterdampdoorlaatbaarheid.

Siliconenpleister is erg veelzijdig. Het combineert de voordelen van Rausan met de positieve eigenschappen van silicaatpleister en wordt gekenmerkt door een uitstekend waterafstotend vermogen en waterdampdoorlaatbaarheid.  Tegelijkertijd overtuigt het door een extreme weerbestendigheid, hoge mechanische belastbaarheid en optimale weerstand tegen luchtverontreiniging. Een ander voordeel van siliconenpleister is de zeer geringe neiging tot vervuiling.

Minerale pleisters behoren tot de traditionele en meest beproefde eindafwerkingen voor gevels. Ze staan al lang garant voor een goede weerbestendigheid en uitstekende diffusie-eigenschappen.

Gevelbescherming

Gevelverven dienen niet alleen voor de vormgeving – ze moeten in de eerste plaats het gebouw beschermen.

..meer

Interieurvormgeving

Creëer ruimtes om te leven – met de creatieve ideeën en het complete assortiment van Brillux.

..meer