Terug naar boven

Dompalais, Erfurt

Kantoorgebouw met uitzicht op de Domberg.

Objectbeschrijving

Plaats Peterstraße 3, 99084 Erfurt, Duitsland

Opdrachtgever Kühn Immobilien GmbH, Erfurt

Architect HOFFMANN.SEIFERT.PARTNER architects engineers, Erfurt

Uitvoerend schildersbedrijf Thorsten Aderhold Malermeister, Erfurt

  • <p>Het Dompalais markeert de overgang van de historische bebouwing naar de nieuwe gebouwen en weet een fraai evenwicht te vinden tussen hoogte en een evenwichtig uiterlijk.</p>

    Het Dompalais markeert de overgang van de historische bebouwing naar de nieuwe gebouwen en weet een fraai evenwicht te vinden tussen hoogte en een evenwichtig uiterlijk.

  • <p>De ramen zijn een verwijzing naar de vensterbekledingen en kroonlijsten van de naburige kathedraal, die van zandsteen uit Seebergen zijn vervaardigd.</p>

    De ramen zijn een verwijzing naar de vensterbekledingen en kroonlijsten van de naburige kathedraal, die van zandsteen uit Seebergen zijn vervaardigd.

  • <p>De gele kleur speelt samen met de gepleisterde gevel in gebroken wit en de antracietkleurige houten ramen.</p>

    De gele kleur speelt samen met de gepleisterde gevel in gebroken wit en de antracietkleurige houten ramen.

  • <p>Het gebouw heeft een geperforeerde gevel gekregen, verdeeld in een gelijkmatig, klassiek ritme.</p>

    Het gebouw heeft een geperforeerde gevel gekregen, verdeeld in een gelijkmatig, klassiek ritme.

  • <p>De centrale ingang van het vier verdiepingen tellende gebouw.</p>

    De centrale ingang van het vier verdiepingen tellende gebouw.

  • <p>Drie verdiepingen zijn ingericht als kantoor.</p>

    Drie verdiepingen zijn ingericht als kantoor.

  • <p>Aan de lange zijde, gelegen op de Walkstrom, bevindt zich de zij-ingang die gebruikt kan worden voor directe toegang tot huurunit op de begane grond.</p>

    Aan de lange zijde, gelegen op de Walkstrom, bevindt zich de zij-ingang die gebruikt kan worden voor directe toegang tot huurunit op de begane grond.

  • <p>Het nieuwe kantoorgebouw in de directe omgeving van Erfurts Mariendom is de hoeksteen voor de reorganisatie van de voorheen op de industrie gerichte wijk Brühl.</p>

    Het nieuwe kantoorgebouw in de directe omgeving van Erfurts Mariendom is de hoeksteen voor de reorganisatie van de voorheen op de industrie gerichte wijk Brühl.

  • <p>Rund um den Conference-Bereich verläuft eine Terrasse, von der Sie einen atemberaubenden Blick auf Dom und St.-Severi-Kirche genießen.</p>

    Rund um den Conference-Bereich verläuft eine Terrasse, von der Sie einen atemberaubenden Blick auf Dom und St.-Severi-Kirche genießen.

Het nieuwe kantoorgebouw in de directe omgeving van Erfurts Mariendom is de hoeksteen voor de reorganisatie van de voorheen op de industrie gerichte wijk Brühl. Het markeert de overgang van de historische bebouwing naar de nieuwe gebouwen en weet een fraai evenwicht te vinden tussen hoogte en een evenwichtig uiterlijk. Het gebouw heeft een geperforeerde gevel, verdeeld in een gelijkmatig, klassiek ritme. De ramen zijn een verwijzing naar de vensterbekledingen en kroonlijsten van de naburige kathedraal, die van zandsteen uit Seebergen zijn vervaardigd. De gele kleur speelt samen met de gepleisterde gevel in gebroken wit en de antracietkleurige houten ramen. Het vier verdiepingen tellende gebouw is vanaf de pleinzijde toegankelijk via een centrale ingang. Aan de lange zijde, gelegen op de Walkstrom, bevindt zich de zij-ingang die gebruikt kan worden voor directe toegang tot huurunit op de begane grond.

Drie verdiepingen zijn ingericht als kantoor. Ze zijn uitgerust met kantoortuinen, gecombineerde en afgezonderde kantoorunits en hebben elk hun eigen vergaderruimte. Het conferentiecentrum, dat ook beschikbaar is voor bezoekers, bevindt zich in de 'penthouse-verdieping'. Mobiele scheidingswanden en een professionele keuken maken een flexibel gebruik mogelijk met uitzicht op de Domberg.

Gebruikte producten