Terug naar boven

Woonhuis, Osnabrück

Krachtige uitstraling, fluweelzacht gevoel.

Objectbeschrijving

Plaats Osnabrück

Opdrachtgever Privé

Architect Architekten Bergmann und Goda

Uitvoerend schildersbedrijf Diers Ihr Maler GmbH & Co. KG

 • <p>Representatief: de entree is bijna volledig ondergedompeld in donker antraciet. </p>

  Representatief: de entree is bijna volledig ondergedompeld in donker antraciet.

 • <p>Dankzij Softfeel werden stompmatte oppervlakken verkregen die zowel zeer krasbestendig als erg flexibel zijn.</p>

  Dankzij Softfeel werden stompmatte oppervlakken verkregen die zowel zeer krasbestendig als erg flexibel zijn.

 • <p>Een streling voor alle zintuigen: de met Brillux Softfeel afgewerkte wanden hebben een softmat oppervlak dat fluweelzacht aanvoelt.</p>

  Een streling voor alle zintuigen: de met Brillux Softfeel afgewerkte wanden hebben een softmat oppervlak dat fluweelzacht aanvoelt.

 • <p>Op een ondergrond van gipskartonplaten moest een absoluut voegloos en homogeen oppervlak ontstaan.</p>

  Op een ondergrond van gipskartonplaten moest een absoluut voegloos en homogeen oppervlak ontstaan.

 • <p>De uitdaging overwonnen.</p>

  De uitdaging overwonnen.

 • <p>Met de rationele spuitmethode konden de schilders de voorgestreken oppervlakken met Hydro-PU-Spray Zijdematlak 2188 in de gewenste antracietkleur schilderen en voor de uiteindelijke afwerking van het oppervlak kozen ze voor Softfeel.</p>

  Met de rationele spuitmethode konden de schilders de voorgestreken oppervlakken met Hydro-PU-Spray Zijdematlak 2188 in de gewenste antracietkleur schilderen en voor de uiteindelijke afwerking van het oppervlak kozen ze voor Softfeel.

 • <p>Een 70 vierkante meter grote wand afwerken met Softfeel – het was in ieder geval een hele uitdaging. Vooral omdat de enorme, bijna acht meter hoge ramen voor een sterke lichtinval zorgen en je vanuit de galerij een prachtig zicht hebt op de Softfeel-wand.</p>

  Een 70 vierkante meter grote wand afwerken met Softfeel – het was in ieder geval een hele uitdaging. Vooral omdat de enorme, bijna acht meter hoge ramen voor een sterke lichtinval zorgen en je vanuit de galerij een prachtig zicht hebt op de Softfeel-wand.

Zichtbaar en voelbaar anders: de entree van deze nieuwbouwwoning nabij Osnabrück is niet alleen verrassend omdat ze bijna volledig lijkt ondergedompeld in een donkere antracietkleur. Het indrukwekkende effect van de ruimte komt vooral van de 70 vierkante meter grote, voegloze wanden die zijn afgewerkt met Brillux Softfeel. Hun softmatte oppervlakken die fluweelzacht aanvoelen stralen een bijzondere kwaliteit uit en spreken alle zintuigen aan.

Een unieke, elegante entree voor een exclusieve en representatieve woning: Na de voordeur komt men in een gang, die na enkele meter uitkomt in een grote, acht meter hoge, foyerachtige ruimte. De muur links van de voordeur is bekleed met elegante, matte vulkanische stenen in antraciet, die van buitenaf doorlopen naar binnen. De tegenoverliggende wand van de gang en de andere wanden in de entree moesten net als de vloer worden uitgevoerd in antraciet en een zeer hoogwaardige uitstraling hebben. Het uitvoerende schildersbedrijf Diers Ihr Maler GmbH & Co. KG was fan van Softfeel en stelde deze transparante afwerking voor. Zowel de architect als de opdrachtgever waren meteen onder de indruk van het softmatte oppervlak en het speciale gevoel van Softfeel. Daarom werd besloten om in totaal ongeveer 70 vierkante meter wandoppervlak eerst af te werken met een Hydro-PU-lak en vervolgens met het Softfeel-effect.

Brillux Softfeel is een matte afwerking voor gelakte oppervlakken. De lak is gebaseerd op een speciaal ontwikkeld polyurethaan-copolymeer op waterbasis en speciale, elastische grondstoffen. Aan dit recept wordt in de Brillux-vestiging een activator toegevoegd. Na activatie kan Softfeel tot vier weken na levering worden verwerkt met een kwast, roller of spuitapparaat. Het resultaat zijn oppervlakken met een buitengewoon fluweelzacht gevoel die indruk maken met zowel een goede krasbestendigheid als een hoge flexibiliteit.

Als voorbereiding kregen de gipskartonplaten eerst een pleisterlaag volgens kwaliteitsniveau Q4. Om een bijzonder glad en gelijkmatig oppervlak te verkrijgen, brachten de schilders vervolgens een extra versteviging aan met Xtravlies 1725, een zeer verdicht, maatvast schildervlies. Daarna volgde nog een pleisterlaag met Latexplastic ELF 904. De vullende structuurafwerking was makkelijk op te brengen als fijnplamuur en kon na droging bovendien probleemloos worden geschuurd. Nadat de wanden zorgvuldig op deze manier waren voorbereid, werkten de schilders alle oppervlakken tweemaal af met Hydro-PU-Spray Filler 2120 met behulp van een efficiënt spuitproces. De filler, gebaseerd op de modernste PU-bindmiddeltechnologie, zorgde voor een hechtende grondlaag. Daarna werd het systeem verder opgebouwd – ook met de spuitmethode – met twee lagen Hydro-PU-Spray Zijdematlak 2188 die eerder in de gewenste antracietkleur was aangekleurd. In een laatste stap werden de afgewerkte wandvlakken veredeld met Softfeel. Deze innovatieve verf op waterbasis werd gespoten met de AirCoat-methode.

Gebruikte producten