Terug naar boven

Gepleisterde minerale vloer Een creatieve vloerafwerking met Floortec 2K-Mineralico SL 470

Bij de moderne projectbouw en ook in het wooninterieur zijn strakke vloeren erg in trek, of het nu gaat om het creëren van een naadloze vloer met industrieel karakter of het eigen corporate design in verschillende kleurstellingen te realiseren. Met de vloerpleister Floortec 2K-Mineralico SL 470 laat u uw creativiteit de vrije loop.

Eindeloze vormgevingsmogelijkheden

Floortec 2K-Mineralico SL 470 zorgt al bij de eenkleurige verwerking voor een fraaie, iets streepachtige textuur van het oppervlak. Dit effect kan worden versterkt door een tweekleurige verwerking.

Verwerk verschillende kleurtinten van één kleurfamilie om een subtiel gemarmerd effect te verkrijgen. Hiertoe dient de richting van de structurering vóór de verwerking te worden vastgelegd, omdat de vloer bij de verwerking slechts een- tot tweemaal glad mag worden gemaakt, zodat de kleurtinten niet te sterk vervloeien.

Verwerk kleurtinten van verschillende kleurlijnen door elkaar. Met deze techniek creëert u sterke contrasten en bijgevolg een gewenst wolkig effect. De vloer kan heel levendig worden gemaakt. Ook hier moet de richting van de structurering worden vastgelegd vóór de verwerking. Op het overlappende deel van de verschillende kleurtinten zal een nieuwe kleurtint ontstaan. Deze techniek is alleen aan te bevelen voor professionals in kleurontwerp.

Patina gewenst

Net als bij hoogwaardig parket ontwikkelen kleine krassen of putjes zich in de loop der tijd tot een echt patina. Bij vloeren met industrieel uiterlijk is deze karaktereigenschap gewenst. Daarmee onderscheidt de vloer zich van machinaal vervaardigde banen. Haarscheuren in het oppervlak horen tevens bij de uiterlijke kenmerken van een monolithisch vloerdesign. Afhankelijk van de ondergrondconstructie kunnen ze niet volledig worden uitgesloten en vanuit technisch oogpunt zijn dit geen gebreken.

 

Verwerking

Stap voor stap naar de perfecte vloer

  • Dag 1: Ondergrond voorbereiden en met Vloer-Nivelleermassa 3115 egaliseren
  • Dag 2: Twee grondeerlagen met Multigrond LF 3084 - Floortec 2K-Mineralico SL 470 met Floortec Harder 471 grondig vermengen; Mineralico met de pinrakel verspreiden en met het vlak plamuurmes structureren
  • Dag 3: Oppervlak polijsten met eenschijfsmachine en groene pad; oppervlak schoonzuigen; voorstrijken met Floortec 2K-Epoxi-Primer 473
  • Dag 4: Tweevoudige verzegeling met Floortec 2K-Purolid T 876 (zijdemat) of Floortec 2K-Purolid T 877 (zijdeglanzend).

Kleurenoverzicht

Eindeloze kleurvariatie

De gepleisterde minerale vloer van Brillux is leverbaar in zestig voortreffelijke kleuren. Om de keuze te vereenvoudigen zijn de kleuren ingedeeld in vijf thema’s. Zo vindt u snel en moeiteloos de juiste kleurencombinatie voor uw project.

Grijze en grijs/beige varianten weerspiegelen de moderne tijdsgeest op het vlak van vloerafwerking met betonkarakter.

Kleuren die doen denken aan chili, cayennepeper, mosterd of kaneel. Voor een intensieve en smaakvolle vormgeving van vloeren.

Turquoise en blauw doen denken aan het strand en de zee en vormen een geheel met het rode van het koraal voor een levendige kleurvormgeving van de vloer.

Intens groen, rood en oranje vormen de basis voor prachtige vloerontwerpen in de kleuren van de zoetste verleiding.

Aardetinten en aantrekkelijke grijsvarianten vormen de basis voor de typische loftstijl in een modern interieur.

 

Houd er rekening mee dat er om technische redenen afwijkingen van de originele kleuren optreden bij de weergave van kleuren op uw beeldscherm en bij het printen van de kleuren. De Brillux-producten mogen uitsluitend na controle van de kleurenkaart worden besteld.

Referenties

Elke vloer is uniek

Van architectenbureau tot wijnbedrijf of museum: met Mineralico van Brillux krijgt elke vloer een persoonlijk, industrieel karakter.