Terug naar boven

Gekleurde vloerafwerking Een vloerafwerking kan kleur brengen in het leven

Functionele markeringen of decoratief ruimteconcept? Met de Brillux vloerafwerkingen koppelt u een zo groot mogelijke functionaliteit aan een individueel kleurdesign.

Of het nu gaat om een garage, balkon, hobbykelder of productiehal: voor de vloerafwerking kunt u rekenen op Floortec 2K-Purolid F 878, Floortec 2K-Epoxi-Verzegeling 848 en Floortec PU-Vloerverzegeling ELF 847 in een waaier aan Scala-kleuren dankzij het Brillux kleurmengsysteem.

Esthetiek en functionaliteit kunnen overigens niet altijd los van elkaar worden gezien bij een kleurrijke vormgeving, want de keuze van de kleur is ook bepalend voor de mate waarin een oppervlak licht en warmte kan reflecteren of absorberen.

Metaaleffect

Aantrekkelijke vloeren met metalen uitstraling

Wandafwerkingen met metaaleffecten zijn nog steeds helemaal in. Deze fascinerende oppervlakken met een metaalachtig effect kunnen nu ook op de vloer worden toegepast. Of het nu is als opvallende eyecatcher of als ingetogen accent, een metaalachtig glanzende vloer trekt altijd de aandacht.

De uitvoering vindt plaats op een systeemopbouw met Floortec 2K-Purolid F 878 of Floortec Vloerverzegeling ELF 847 in een passende kleur. Twee lagen Creativ Lucento 83 waaraan Creativ Cristallo 183 is toegevoegd, zorgen daarbij voor het changerende metaaleffect. Tot slot wordt het oppervlak verzegeld met Floortec 2K-Purolid T 876 (zijdemat) of Floortec 2K-Purolid T 877 (zijdeglanzend).

Metaaleffecten in wel 66 kleuren

De basiskleuren van de populaire deco-effectverf Creativ Lucento 83 zijn goud en zilver. Daarnaast zijn er via het Brillux kleurmengsysteem 64 kleuren van de kleurenkaart "Creativ wandafwerkingen met metaaleffecten" beschikbaar.

Door toevoeging van Creativ Cristallo 183, een zuiver minerale, translucide effecttoevoeging, wordt een heel bijzonder, decent gestructureerd oppervlakte-effect gerealiseerd. Afhankelijk van de opbrengmethode ontstaan er telkens weer nieuwe perspectieven en interessante 3D-effecten.

Decochips

Individuele vloerafwerking

Floortec Decochips 843 bieden u talloze mogelijkheden voor de afwerking van vloeren. U kunt ook uw individuele ideeën voor de uitvoering van een vloer op het beeldscherm virtueel weergeven en interactief beleven.

Alle kleuren kunnen meteen worden klaargemaakt

Floortec 2K-Purolid F 878, Floortec 2K-Epoxy-Verzegeling 848 en Floortec PU-Vloerverzegeling ELF 847 kunnen in elke vestiging via het Brillux kleurmengsysteem op kleur worden gebracht - in nagenoeg elke Scala-kleur.

Ter inspiratie kunt een kijkje nemen in de kleurenwaaier Scala-vloerafwerkingen. Bovendien bevat de kleurenwaaier Scala-vloerafwerkingen ook stalen met decochips- ideaal voor het adviesgesprek met de klant. Andere Floortec-vloerafwerkingen kunnen op speciaal verzoek worden besteld.

Decochips strooien

De Floortec Decochips 843 worden in de net aangebrachte vloerafwerking gestrooid. Voor een goede hechting en om de belastbaarheid te verhogen, wordt het behandelde vloeroppervlak na droging kleurloos verzegeld met Floortec 2K-Purolid T 876 zijdemat) of Floortec 2K-Purolid T 877 (zijdeglanzend). Verdere aanwijzingen voor de verwerking kunt u vinden in de praktijkbladen van de betreffende Floortec vloerafwerking.

De vloerpleister Floortec 2K-Mineralico SL 470 biedt nog meer interessante effecten voor afzonderlijke vloerafwerkingen.

Controleren en voorbereiden

Alleen een stevige hechting tussen de dragende laag en de toplaag garandeert dat een vloer op een duurzame manier zijn functie kan vervullen.

..meer

Gepleisterde minerale vloer

Zowel bij de moderne projectbouw als in het wooninterieur zijn strakke vloeren erg in trek.

..meer