Terug naar boven

Wandbekledingen Kwaliteit met een mooi uiterlijk

Glad of gestructureerd, uni of met patroon, wit of gekleurd. Met de Brillux wandbekledingen worden persoonlijke concepten van een ruimte werkelijkheid.

Gladde wanden

Het komt aan op de ondergrond

De trend naar gladde en rechtlijnige wanden houdt aan. Nu eens puristisch in mat wit, dan weer uitgewerkt in stijlvolle kleuren. De trend naar creatieve vormgevingstechnieken is net zo actueel.

Maar hoe gladder de wand, des te beter moet de ondergrond zijn. Voor gladde afwerkingen en creatieve technieken voldoen Brillux vlies wandbekledingen aan alle eisen.

Er wordt een onderscheid gemaakt tussen twee gangbare productcategorieën:

  • glasvlies met grondlaag
  • vlies van celstof- en textielvezels met polymere bindmiddelen

Glasvlies met grondlaag

Glasvlies met grondlaag is verkrijgbaar met een oppervlaktegewicht tussen ca. 130 g/m² en ca. 200 g/m². De zwaarste glasvliessoorten die van een grondlaag zijn voorzien, zoals CreaGlas Glasvlies VG 1001 Premium met een oppervlaktegewicht van 195 g/m², zijn bij uitstek geschikt als afwerkvlies. De grootste voordelen van de premium kwaliteit zijn de grote flexibiliteit en het vezelvrije, gladde oppervlak. Vaak volstaat al één laag matte, witte of licht getinte afwerking.

Onze glasvliessoorten VG K 3000 en VG K 3101 zijn dankzij de met water activeerbare lijmlaag op de rug erg makkelijk te verwerken. Het Glasvlies VG K 3101 zorgt voor een Premium-oppervlak, terwijl het Glasvlies VG K 3000 wordt gekenmerkt door kant-tegen-kantverlijming aan de naad.

Vlies van celstof- en textielvezels met polymere bindmiddelen

De gangbare vliessoorten met een oppervlaktegewicht van 130 – 170 g/m² zijn rationele afwerkvliezen zoals Rapidvlies 1525 met een oppervlaktegewicht van 160 g/m².

Vanwege hun grote flexibiliteit en scheurvastheid zijn deze vliessoorten ook geschikt voor verwerking met een behangapparaat. Xtravlies 1725 is een bijzonder stabiel, scheurvast en daardoor scheuroverbruggend vlies. Het werd vooraf gecoat voor een gelijkmatig zuigende werking en een resultaat zonder schaduwen, vooral bij matig glanzende afwerkingen.

Vlies stelt hoge eisen aan de ondergrond

Ook en vooral voor gipskartonplaten is vlies de juiste keuze als efficiënte voorbereiding voor verdere afwerking.

Als geschikte ondergrond voor vlies wandbekleding wordt het plamuren volgens klasse Q3 aangeraden – gebaseerd op de indeling voor het plamuren van gipskartonplaten van Q1 t/m Q4.

Een bekleding met vlies wordt zelfs beschouwd als gelijkwaardig aan een ondergrond in klasse Q4. Dankzij het gebruik van een vlies kan in de meest vallen het plamuren en egaliseren om klasse Q4 te bereiken achterwege worden gelaten.

Andere positieve aspecten: met vliesmaterialen wordt een gelijkmatig zuigend oppervlak tot stand gebracht en krijgt de ondergrond een gelijkmatige kleur. In de kleur wit met de glansgraad mat is gewoonlijk maar één laag verf meer nodig voor de afwerking.

Perfecte oppervlakken

Perfecte oppervlakken

Alles over Brillux pleisterproducten en informatie over de oppervlaktekwaliteit van klasse Q1 t/m Q4.

..meer

Glasvlies Magnetic

Aantrekkelijk glasvlies!

Hoe wordt een doodgewone muur in een handomdraai een presentatieoppervlak? Met CreaGlas Glasvlies VG 4101 Magnetic. Dit glasvlies heeft een speciale magnetische laag aan de achterzijde. Het vlies wordt na het behangen afgewerkt (b v. met 2K-PU-Finish 3471) zodat een presentatievlak ontstaat waarop plannen, collages of kunstwerken met magneten kunnen worden bevestigd.

Tien speciale conusmagneten zijn inbegrepen in de set bij elke rol CreaGlas Glasvlies 4101 Magnetic. Die blijven zeer goed kleven tegen het wandoppervlak. Met de magneten kunnen verschillende lagen papier op elkaar tegen de wand worden gefixeerd. Goed om te weten: GSM- of WLAN-signalen in kantoor- of conferentieruimtes worden niet beïnvloed door het Glasvlies Magnetic.

CreaGlas Glasvlies VG 4101 Magnetic heeft een glad vliesoppervlak. Zo kunnen aangrenzende wanden worden behangen met Glasvlies VG 1001 of VG K 3101 zonder het geheel te doorbreken. Het magnetische presentatievlak wordt op die manier onopvallend opgenomen in het concept van de hele ruimte.

CreaGlas Weefsel

Wandafwerking met glasheldere voordelen

Als geen andere wandbekleding overtuigt glasweefsel door zijn slijtvastheid en wat betreft het gezondheidsaspect staat het boven iedere verdenking. Brillux CreaGlas Weefsel heeft het Duitse Eco-Tex® vignet “Textiles Vertrauen Schadstoffgeprüfte Textilien nach Oeko-Tex® Standard 100” met de indeling in de hoogste productklasse I, “producten voor baby’s”.

In combinatie met een afwerklaag zorgt CreaGlas Weefsel voor een schoon, gesloten oppervlak dat ideaal te reinigen is en waarop micro-organismen geen kans krijgen. Afhankelijk van de afwerklaag is het oppervlak bestand tegen schuren en ontsmettingsmiddelen en is het zelfs decontamineerbaar.

Zowel in de projectbouw als voor particulier gebruik opent CreaGlas Weefsel de deur naar een immense vormgevingsvrijheid dankzij een waaier aan structuren en bijna eindeloze kleurmogelijkheden. 

Behangcollectie MyHome

Voor sfeervol mooie wanden

De beide behangcollecties MyHome "unity" en MyHome "prime" zijn perfect afgestemd op de actuele decoratie-/markttrends. Ze helpen zowel klant als adviseur bij een efficiënte en persoonlijke interieurvormgeving.

MyHome unity

Het stalenboek "unity" bevat 124 verschillende dessins in vier stijlvolle, actuele woonwerelden, waarmee elke klant zijn individuele wensen kan vervullen. Daarnaast is een groot scala aan luxueuze behangstalen beschikbaar voor alle denkbare woonruimtes. Elf inspirerende en stijlvaste ruimtefoto's doen het behanghart sneller kloppen en vormen de ideale basis voor een gestructureerd adviesgesprek met uw klant.

Passend bij elke woonwereld bieden wij u een uitgebreide reeks kleuren uit het kleurontwerpsysteem Scala aan, die bij uitstek geschikt zijn voor de verdere vormgeving van bv. plinten, deurkozijnen of accentwanden.

MyHome prime

Wie aan de hoogste eisen wil voldoen, heeft een bijzonder behangaanbod nodig. In het stalenboek "prime" vindt u vast de juiste oplossing tussen de 77 verschillende, moderne dessins, allen op hoogwaardige vliesbasis met compactvinyloppervlakken en prachtige glanseffecten. Nieuwe en klassieke producten voor een luxueuze woonsfeer of voor hotels, restaurants en exclusieve verkoopruimtes.

Met 10 sfeervolle ruimtefoto's kunt u bovendien uw klanten inspireren en het ruimtelijk effect tonen. Alle behangsoorten uit de collectie "prime" worden uitsluitend in een profielbreedte van 0,70 m of 0,75 m geproduceerd.

Relief

Moderne structuren en populaire klassiekers

Variëteit in structuren met individuele kleurvormgeving Relief, het overschilderbare wand- en plafondbehang op een vliesdrager, zet concepten om in realiteit.

De Relief-collectie omvat een aantrekkelijke mix van moderne structuren en populaire klassiekers. Trendy grafische motieven, retro-stijl en bloemmotieven zijn gecombineerd met all-overdessins en textielstructuren.

De drie voordelen voor verwerkers en klanten:

  1. De Relief-collectie is volledig ftalaatvrij geproduceerd en voldoet dus aan de strenge bepalingen van EU-richtlijn 2005/84/EG voor speelgoed en babyartikelen.
  2. Relief is erg maatvast en makkelijk te verwerken. Doordat het met behanglijm wordt aangebracht, blijft de bouwlocatie schoon. Er is ook geen inweektijd nodig.
  3. Bij later renoveren kan het droog worden losgetrokken zonder dat er behangresten achterblijven.

In combinatie met geschikte afwerkmaterialen zoals Glemalux ELF 1000, Superlux ELF 3000 of Sensocryl ELF voldoet Relief aan de eisen van DIN 4102, moeilijk ontvlambaar B1.

Alle Brillux Relief-varianten dragen het "Indoor Air Comfort GOLD"-teken van Eurofins. Die certificering houdt in dat het product zowel de wettelijk opgelegde emissiedrempels tijdens de productie naleeft als verschillende vrijwillige ecolabels in de EU. De lage emissiewaarden van Relief-behang dragen bij tot een goede kwaliteit van de binnenlucht.

Verwerkingstip rakeltechniek

Met de aangepaste rakeltechniek kunnen aantrekkelijke patina-effecten worden verkregen in echte vintagestijl. Meer informatie vindt u in onze uitvoeringsbeschrijving 3c05.

Relief S – clever en in topvorm

In de variant met structuurschuim op vliesdrager ontstaat een creatief product dat naar wens kan worden overschilderd. In vergelijking met Relief XL heeft Relief S een kleinere en vollere structuur. Relief S heeft met ca. 85 g/m² een stabiele vliesdrager die wordt gekenmerkt door een hoge slijtvastheid, goede dekking van de ondergrond en een perfecte verwerking.

Relief XL – groots van karakter en formaat

Relief XL schittert dankzij zijn grote patronen en de moed om een ruimte voor zich te laten spreken. Dankzij de vliesdrager van 110 g/m² zwaar is het materiaal stabiel en van hoge kwaliteit. Door de speciale granulaatstructuur of de combinatie van structuurschuim en granulaat ontstaat bij Relief XL een indrukwekkend effect van licht en donker. Dit effect komt vooral tot uitdrukking door een afwerklaag met metaalachtige producten als Creativ Lucento 83.

Relief R – subtiele patronen met een stevig oppervlak

Met het bijzonder compacte structuurschuim van Relief R wordt een hogere hardheid verkregen dan met Relief S. Deze robuustere variant is daarom uitstekend geschikt voor plaatsen waar erg slijtvaste oppervlakken gewenst zijn. De stabiele vliesdrager heeft ook hier een gewicht van 85 g/m² en maakt een rationele verwerking mogelijk met een behangapparaat of een behangtechniek waarbij lijm wordt aangebracht op de muur.

Raufaser vliesbehang

Combinatie van vliesdragertechnologie en Rauhfaser-structuur

De Raufaser vliesbehang is erg maatvast voor een perfecte naadvorming en een typische structuur dankzij de spanningsarme integratie van structuurkorrels. Het vlies heeft een hoge scheurvastheid en kan op een erg rationele manier worden verwerkt door lijm aan te brengen met een roller of een Airless-apparaat en wel in beide varianten:

  • Het moderne, kubieke graan: 21 fijn en 41 fijn-exclusief
  • Het klassieke, langwerpige graan: 31 middel en 51 grof.

Rauhfaser

De klassieker met TÜV-keurmerk “geschikt bij allergieën”

Het ademende Brillux Rauhfaser geeft uw wanden structuur en zorgt voor een gezond woonklimaat.

Dat wordt ook bevestigd door de TÜV Nord die de Brillux wandbekleding bij een vrijwillige materiaalkeuring als “geschikt bij allergieën” beoordeelde. Bij deze keuring is enerzijds onderzocht of de voor de productie gebruikte materialen geen fysiologische bezwaren met zich meebrengen en anderzijds of het product als geheel allergieën zou kunnen veroorzaken – en wel bij alle drie de varianten:

  • De trendy variant: 31, middel
  • De klassieke variant: 51, grof
  • De hoekige variant: 71, rustiek

Een actuele voorbeeldmap bevat echte stalen van het populaire Rauhfaser.

Wat betreft het TÜV-keurmerk “geschikt bij allergieën”: in combinatie met Brillux Silicaat-Binnenverf ELF 1806 is een wandafwerking mogelijk die geschikt is voor mensen met een allergie.

Behangapparaten

Snel en eenvoudig tegen de muur

Het gebruik van een behangapparaat is niet alleen bij grote projecten de moeite waard. Vooral Rapidvlies 1525 is op grond van zijn breedte van 75 cm uitstekend geschikt voor verwerking met behangapparaten.

Hiermee kan een tijdwinst van minstens 40 minuten worden bereikt ten opzichte van de handmatige behangtechniek bij een werkoppervlakte van ca. 40 m². Deze tijd is voldoende voor de opbouw- en reinigingstijden van het behangapparaat. Hoe groter het te behangen vlak, des te groter is de tijdwinst. Afhankelijk van de projectomstandigheden en het aantal verwerkers kan het zogenaamde break-even-point ook al bij een kleiner verwerkingsvolume worden bereikt.

Behangapparaten bieden bovendien speciaal voor het verlijmen van vliesmaterialen een ander beslissend voordeel: de lijmhoeveelheid, die vooral bij de gladde vlieswandafwerkingen goed gedoseerd moet zijn, kan hiermee optimaal worden geregeld.

Creatieve technieken

Het creatief afwerken van wanden heeft een lange traditie. Brillux heeft een groot assortiment moderne en innovatieve producten.

..meer

Muurverf voor binnen

Ongeacht of prijs, kwaliteit, gezondheid of veelzijdigheid de belangrijkste factor is, met de binnendispersies van Brillux scoort u in iedere…

..meer