Terug naar boven

Sierprofielen Het kader voor hoogwaardige wandafwerking

Een elegante wandafwerking wordt pas echt onvervangbaar door stucelementen. Ook eenvoudige ruimtes krijgen dankzij stucelementen een unieke, stijlvolle sfeer.

Het brede scala aan Brillux sierprofielen op basis van polystyreen biedt een perfect alternatief voor echte handgemaakte of gegoten elementen. Ons assortiment omvat wandprofielen, hoekprofielen en plinten, die deels verkrijgbaar zijn in twee verschillende materiaaluitvoeringen.

 

Polystyreen: zeer licht, zeer stevig

Onze sierprofielen met de aanvullende aanduidingen EP (hoekprofiel), WP (wandprofiel) en SP (plint) worden gemaakt van hoogwaardig, gehard polystyreen. Dit materiaal is buitengewoon slijtvast en waterbestendig, zodat de profielen ook kunnen worden gebruikt in souterrains.

De aanvullende aanduiding PS (polystyreen) heeft betrekking op bijzonder lichte profielen met een aantrekkelijke prijs-kwaliteitsverhouding. Een verschil met traditionele polystyreenprofielen is dat de Brillux PS-sierprofielen extreem strakke randen hebben en bijzonder fijn zijn uitgevoerd – een echte nieuwigheid in deze prijsklasse.

Tunelight

Sierprofielen en verlichtingsoplossingen: TuneLight

Licht schept sfeer en heeft een grote invloed op ons welzijn en onze gezondheid. Met de sierprofielen TL worden ruimte- en verlichtingsconcepten perfect op elkaar afgestemd.

De bijzonder hoogwaardige oppervlakteafwerking van de sierprofielen TL is te danken aan het onderliggende materiaal. Er wordt gebruik gemaakt van polyurethaan om een product te maken dat bijzonder glad en rechtlijnig van vorm is. Bovendien is polyurethaan ook minder doorschijnend en daardoor de perfecte basis voor de combinatie van sierprofielen met LED-verlichtingstechnologie voor een indirecte verlichting.

De verschillende varianten van deze sierprofielen kunnen op de meest uiteenlopende manieren worden gebruikt. Of het nu gaat om de afwerking van gordijnrails, als aantrekkelijk decoratief element of in combinatie met indirecte verlichting: de sierprofielen TL zijn de ideale oplossing, zeker wanneer verschillende profielen met elkaar moeten worden gecombineerd.

De verlichtingstechnologie voor alle sierprofielen TL

Door het hoge lichtrendement in combinatie met een laag stroomverbruik is ledverlichting inmiddels een gevestigde waarde geworden. LED's hebben dankzij hun flexibele, ruimtebesparende en vlakke inzetbaarheid nieuwe toepassingen mogelijk gemaakt, zowel bij nieuwbouw als renovaties. Voor een optimaal gebruik wordt aanbevolen om al vroeg in de planning rekening te houden met het systeem.

TuneLight biedt in combinatie met de sierprofielen TL alles wat u nodig heeft voor uw persoonlijke verlichtingswensen. Bij het ontwerp van de componenten hebben we bijzondere nadruk gelegd op kwaliteit en flexibiliteit. Het TuneLight-systeem zorgt voor een gelijkmatige kleur en verlichting. Dit wordt onder andere gewaarborgd door de bijzonder dicht bij elkaar geplaatste LED's (120 LED/m) en de extra opalen afdekking.

Waarom TuneLight zo bijzonder is:

  • regeling van de lichtsterkte = dimbaar
  • variabele kleurtonen van koud wit tot warm wit (3.000–6.000 Kelvin)
  • alle functies kunnen eenvoudig met de afstandsbediening worden aangestuurd
  • de flexibele ledstrip kan per 50 mm worden ingekort
  • bijzonder hoog lichtrendement met maximaal 19,2 watt per meter
  • warm wit = 590 lm/meter; koud wit = 670 lm/meter
  • 24-volt-systeem met lange levensduur
  • zeer flexibel aanpasbaar aan de individuele afmetingen van een ruimte

Designvloeren

De vloer speelt in moderne en persoonlijke vormgevingsconcepten van een kamer een fundamentele rol. Brillux designvloeren zorgen voor de gewenste…

..meer

Wandbekledingen

Glad of gestructureerd, uni of met patroon, wit of gekleurd: Met de Brillux wandbekledingen worden persoonlijke concepten van een ruimte…

..meer