Terug naar boven

Muurverf voor binnen Voor elke toepassing het juiste product

Iedere opdracht stelt zijn eigen eisen: ongeacht of een kwaliteitsoppervlak vereist wordt of het economische belang op de voorgrond staat, of het nu om gezondheidsredenen gaat of vormgevingsmogelijkheden – de binnendispersies van Brillux scoren in iedere situatie, ook bij een veelvoud aan kleuren.

De productassistent leidt u snel en doelgericht naar de passende muurverf voor elk project! Welke verf voldoet aan de DIN-criteria voor stompmat, is bestand tegen nat afwrijven klasse 1 en heeft een zeer goed dekvermogen? Of welk product is verkrijgbaar in trendwit of in een gewenste kleur via het Brillux kleurmengsysteem? De productassistent geeft u het antwoord snel en eenvoudig.

Bovendien zijn alle Brillux dispersies volledig zonder oplosmiddelen samengesteld. Dat is goed voor zowel mens als milieu.

Productassistent

Laden …

  Geen resultaten

  Er werd geen product gevonden dat voldoet aan uw filtercriteria. Verruim uw zoekopdracht en probeer opnieuw.

  Standaardkleur  Glansgraad

  Schrobvastheid klasse

  Klasse dekvermogen

  Keurmerk
  Beschikbaarheid   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
  EN 13300

  EN 13300

  Meer informatie over de Europese norm voor kwalitatief hoogwaardige verven voor binnenmuren.

  ..meer

  Ondergrond

  Strijklicht

  Door het gebruik van ramen van vloer tot plafond is in de moderne architectuur op gladde wanden een speciaal licht te zien – het strijklicht. Maar ook zonder vensters kan dankzij kunstlicht strijklicht op gladde oppervlakken vallen. Dit versterkt enerzijds de visuele waarneming van oneffenheden in het oppervlak en maakt anderzijds de rolleraanzetstrepen in de afwerking zichtbaar.

  Naast een perfecte voorbereiding van de ondergrond, vergen dit soort oppervlakken extreem matte afwerkingen met een lange open tijd en een zeer goede vloeiing om een ​​homogeen, aanzetvrij oppervlaktebeeld te creëren.

  Ervaren vakmannen denken hier meteen aan Brillux Super Latex ELF 3000. Maar let nu goed op, want we hebben onze bestseller nog verder verbeterd: een nog hoger dekvermogen voor hetzelfde, steeds perfect stompmatte oppervlak. En omdat deze nieuwe Brillux binnendispersie met niets te vergelijken is, hebben we dit product ook een nieuwe naam gegeven: Brillux Superlux ELF 3000. Ontdek het nu zelf. Nu al verkrijgbaar in uw Brillux vestiging.

  Superlux ELF 3000 – onze specialist voor perfecte oppervlakken, zelfs bij moeilijke lichtomstandigheden. Ook in heldere, intensieve kleuren!

   

  • <p>Armgartstr., Hamburg</p>

   Armgartstr., Hamburg

  • <p>Roggenmarkt, Münster</p>

   Roggenmarkt, Münster

  • <p>Opera, Stettin</p>

   Opera, Stettin

  Gladde ondergrond

  Een matte afwerking op een gladde ondergrond vergt naast een professionele voorbehandeling van de ondergrond ook de juiste eindafwerking voor een optimaal resultaat. Hoogwaardige binnendispersies en het passende gereedschap leveren absoluut uniforme, stompmatte afwerkingen zonder dat de structuur van de roller te zien is.

  Verfrollers met zeer dichte, zo kortpolig mogelijke overtrekken garanderen een hoogwaardige, gladde oppervlaktefinish, bv. de Polyamide verfroller 1314. Dankzij de hoge materiaalopnamecapaciteit neemt de roller de verf uitstekend op geeft ze vervolgens gelijkmatig weer af. Bijzonder geschikt voor de verwerking van hoogwaardige muurverf voor binnen op gladde weefsel-wandbekleding.

   

  Gestructureerde ondergronden

  Behalve gladde ondergronden komt in privéwoningen en bedrijven ook structuur tegen de muur. Vooral in de projectbouw – bij nieuwbouwprojecten van kantoorgebouwen, meergezinswoningen of scholen – moet de afwerking op CreaGlas weefsel of nieuwe Brillux Rauhfaser ook economisch verantwoord zijn.

  Brillux heeft ook hiervoor de juiste producten. Dekkend in één enkele laag.

  Voor wie het nog rationeler moet: de producten kunnen uiteraard ook met het nevelarm airless-systeem worden verwerkt – een tijdwinst tot 30%.

   

  Raulan

  Perfecte receptuur voor elke situatie

  Sneller afwerken en een nog beter eindresultaat. Profiteer van de beproefde en verbeterde kwaliteit van Raulan ELF 953. De belangrijkste eigenschappen zijn nu gecombineerd:

  • dekvermogen 0096 trendwit klasse 1 bij 8 m²/l
  • dekvermogen 0095 wit klasse 1 bij 7 m²/l
  • vlottere verwerking
  • een mooier oppervlak
  • verbeterde vloeiing
  • minder schaduwstrepen
  • het oppervlak is matter
  • nieuw: Basis 40 voor lichte kleuren
  • dekt niet voorgeschilderd rauhfaser met één verflaag
  • vult de rauhfasernaden goed
  • schrobvastheid klasse 3
  • verkrijgbaar in kleine emmers
  • Basis 40 voor lichte kleuren
  Perfecte receptuur voor elke situatie
   

  SEDA

  Sedashine 991: Binnendispersie met zijdematte glansgraad

  Laat het vakmanschap glanzen! In het verleden waren alleen matte binnendispersies garanten voor esthetiek. Echter komen hoogwaardige zijdematte afwerkingen steeds meer in trek. Met Sedashine 991 voldoet Brillux aan deze groeiende vraag.

  Reinigbaar en bestand tegen desinfectiemiddelen

  Seda staat voor zijde: hier zegt de naam het al. Dankzij de zijdematte glansgraad vormt de binnenverf een contrast met stompmatte dispersies. En niet alleen dat: naast het visuele effect biedt Sedashine 991 u nog meer voordelen. Ondanks de zijdematte glansgraad is de binnendispersie van Brillux gemakkelijk te reinigen en bovendien goed bestand tegen desinfectiemiddelen.

   

  Het is dus niet alleen geschikt voor de uitvoering van aantrekkelijke interieurconcepten, maar ook voor het afwerken van belaste oppervlakken in gangen, trappenhuizen of andere doorgangsruimten. Sedashine 991 kan zelfs worden gebruikt in dokterspraktijken of andere medische ruimten.

   

  De toepassing kan nauwelijks eenvoudiger zijn: Sedashine 991 zorgt voor een optimale vloeiing en een homogene uitstraling van het oppervlak. De binnenverf overtuigt vooral met deze eigenschappen:

  • geschikt voor binnen
  • emissiearm, vrij van oplosmiddelen en weekmakers
  • zijdematte glansgraad
  • zeer goede uitstraling
  • lange open tijd
  • schrobvastheid klasse 1
  • goed dekvermogen
  • reinigbaar
  • bestand tegen desinfectiemiddel
  • slijtvast
  • AgBB gekeurd
  • toepasbaar in verschillende omgevingen
  • gemakkelijk te verwerken

  En dit alles met het complete aanbod aan vormgevingsmogelijkheden: Sedashine 991 is beschikbaar in alle kleuren van het Brillux Kleursysteem.

  Sedagloss 993: zijdeglanzend en slijtvast

  Wilt u zelfs glanzende oppervlakken creëren? Dan kies voor de zus van Sedashine 991. Met Sedagloss 993 werkt u wanden en plafonds zelfs in een zijdeglanzende glansgraad af - en dat in combinatie met dezelfde voordelen als van Sedashine 993. De binnendispersie is de opvolger van Latexverf ELF 992 met verbeterde receptuur.

  Sensocryl ELF

  De premium wandfinish

  Sensocryl ELF speelt zijn sterktes uit waar andere producten hun grenzen bereiken.

  De voordelen:

  • hoge slijtvastheid en reinigingsvermogen
  • weerstand tegen ontsmettingsmiddelen
  • hoog dekvermogen
  • zeer heldere witte kleur
  • heldere bonte kleuren
  • geringe neiging tot vervuiling
  • perfecte vloeiing

   

  Sensocryl ELF levert een oppervlakteresultaat van topkwaliteit – ook met intensieve kleuren. Het resultaat? Sterker belastbare vlakken dan bij traditionele muurverven. Ideaal voor artsenpraktijken, steriele ruimtes en laboratoria, maar ook voor opslagruimtes voor levensmiddelen of hightechproducten en uiteraard ook voor woonruimtes.

  Een perfecte combinatie!

  Brillux CreaGlas Weefsel en Sensocryl ELF resulteren in een zeer slijtvast afwerksysteem dat bijzonder goed geschikt is voor gevoelige ruimtes zoals ziekenhuizen, artsenpraktijken, verzorgingstehuizen enz.

  Volgens DIN 4102 is de systeemopbouw met Sensocryl ELF en CreaGlas Weefsel of Reliëf 3490, conform testcertificaat nr. P-BWU03-I-16.55.144, B1 bovendien moeilijk ontvlambaar.

   

  VETROLUX: MATTE INTENSIEVE KLEUREN

  Zodat mat ook mat blijft

  Klanten vragen vaak naar stompmatte, intensieve kleuren voor een interieurafwerking. Daarmee willen ze accenten zetten of een volledige wand afwerken.

  Bij matte afwerkingen deed zich tot nu toe een visueel probleem voor. Wanneer de verf mechanisch werd belast, trad het zogenaamde “schrijfeffect” op. Pogingen om deze lichte sporen in het oppervlak te verwijderen, maakten het effect meestal nog erger.

  Met Vetrolux ELF 3100 is dat niet langer het geval. Deze binnenverf minimaliseert het schrijfeffect en de vlakken zien er nog lange tijd mooi uit.

  Wat is de oorzaak van het “schrijfeffect”?

  Bij matte afwerkingen liggen de pigmenten aan het oppervlak vrij. Daarom kunnen ze bij mechanische belasting worden beschadigd en platgedrukt. Er blijven witachtige, glanzende markeringen achter op het oppervlak, het “schrijfeffect”.

  Vetrolux ELF 3100 bevat hoogtransparante, functionele vulstoffen die ervoor zorgen dat de kleurpigmenten betrouwbaar tegen beschadiging worden beschermd. Zo wordt het “schrijfeffect” sterk gereduceerd.

  Vita-assortiment

  Geheel in kleur en gezond

  Geheel in kleur en gezond

  Er wachten veel succesvolle projecten op u:
  wij stellen de nieuwe wereld van Brillux Vita aan u voor.

  ..meer

  Silicaatverven

  Geen bijwerkingen

  Ze zijn bijzonder langdurig, kleurstabiel en resistent tegen vervuiling. Ze bevatten van nature geen conserveringsmiddelen. Een betere omgang met hulpbronnen, milieu en gezondheid wordt bevorderd.

  Dat is een heleboel maar alleen een uittreksel uit de vele uitstekende eigenschappen van silicaatverven. Al meer dan 100 jaar maken schilders en architecten gebruik van de vele voordelen van dit minerale formule voor vormgeving van oppervlaktes voor binnen en buiten

   

  Fascinerende kleuren

  Brillux silicaat-kleuren zijn er in wit en vele kleuren. Ze worden alleen met anorganische pigmenten op kleur gebracht. Daardoor ontstaan zuivere, gedekte kleuren in mat met hoge dekkracht en helderheid. De nieuwe silicaat-binnenverf Profisil maakt bovendien bijzonder intensieve kleuren mogelijk en presteert met een zeer lange kleurbestendigheid.

   

  Informatie over de toepassing van silicaat producten op het gebied van monumentenbescherming vindt u hier.

   

  Silicaatsystem

  Silicaatsystem

  Silicaat-gevelverven Silicaatsysteem voor de gevel - eerste keuze voor monumentenzorg en moderne architectuur.

  ..meer

  Isolerende verf

  Probleemoplosser zonder oplosmiddelen

  Hardnekkige nicotineaanslag, opgedroogde watervlekken of vet- en roestvlekken dit kan binnenshuis allemaal worden afgedekt en op een betrouwbare manier worden geïsoleerd met de waterverdunbare isolatieverf Aqualoma ELF 202.

  Aqualoma ELF 202 kan niet alleen worden gebruikt voor de woonomgeving, maar is ook geschikt voor rokerige ruimtes in de horeca, door olie vervuilde industriële ruimtes, grootkeukens en bij de sanering van brand- en waterschade.

  De samenstelling is bovendien volledig oplosmiddelvrij. De voordelen: Aqualoma ELF 202 is erg aangenaam om mee te werken en de ruimtes kunnen direct nadat ze zijn opgeknapt, weer worden gebruikt zonder dat het er naar oplosmiddel ruikt.

  Speciale producten

  Wegwerken en perfect vormgeven met Flex-Deck ELF 1026

  Creëert ook op ruwe plafonds top-designs: Flex-Deck ELF 1026 hecht uitstekend op nagenoeg elk oppervlak en is daarom bijzonder geschikt voor verlaagd plafonds met installaties, ventilatiekanalen of ophangingen in de scheeps-, industrie- en projectbouw. Reflectievrij en verkrijgbaar in de gewenste kleur!

  Alle voordelen in een overzicht:

  • hoogwaardige ELF-binnendispersie met uitstekende hechtingseigenschappen voor plafondafwerkingen op minerale, organische, metalen en kunststoffen ondergronden
  • stompmat
  • met goede kantendekking
  • gecertificeerd voor toepassing op zeeschepen
  • verwerking: bij voorkeur airless

  Decoratieve vormgeving van plafonds

  In kamers met veel licht kan de decoratieve vormgeving van het plafond een echte uitdaging zijn. De lichtsituatie bemoeilijkt vaak de beslissing in welke richting de bekleding met Rauhfaser of ander weefsel moet lopen.

  De oplossing zijn speciale, structuurgevende afwerkingen: Structosil 1914, Vloeibare Rauhfaser ELF 902 en Latexplastik ELF 904. Voor levendige plafondoppervlakken, bv. in lobby’s van hotels, vergaderzalen of grote eetzalen.

  Nevelarm airless spuiten

  Man vs. Machine: rationeel werken aan de gevel

  Moeiteloos tijd en kosten besparen

  Nevelarm spuiten functioneert bij praktisch elk airless apparaat (naar Brillux Leveringsprogramma): zowel binnenshuis als ook op de gevel.

  Alles wat u nodig hebt om het bij u aanwezige spuitapparaat gereed te maken voor nevelarm spuiten, zijn de passende accessoires. Met een minimum aan kosten gaan alle voordelen van nevelarm spuiten voor u open.

  De voordelen:

  • tijd- en kostenbesparing van 30% en meer
  • lage afdekkosten
  • snelle, gelijkmatige verdeling van het materiaal
  • geen speciale afwerkmaterialen nodig
  • niet meer met emmers slepen
  • geen hoge aanschafkosten

  Bovendien hoeft u niet langer speciale airless-producten te kopen naast uw gewone producten. Voor nevelarm spuiten worden gewoon de standaard producten van Brillux ingezet.

  Instellingen en accessoires

  Voorwaarden voor een gelijkmatig oppervlaktebeeld zijn de juiste instellingen van de apparaten en een goede knowhow van de verwerker:

  • de spuitdruk wordt verminderd en er wordt een grotere spuitkop met een kleine spuithoek gebruikt
  • bij het aanbrengen moet het pistool continu een hoek van 90° maken ten opzichte van het oppervlak
  • er moet een afstand van 15-30 cm tot de ondergrond worden gerespecteerd
  • voor een egaal oppervlaktebeeld: de behandelde vlakken door één of twee medewerkers narollen

  Kleurontwerpsysteem Scala

  Scala is het kleurontwerpsysteem van Brillux voor binnenruimtes en gevels.

  ..meer

  Kleurzoeker

  U weet de naam van de kleur, wij hebben de juiste tint. Zo wordt de zoektocht kinderspel.

  ..meer