Terug naar boven

Muurverf voor binnen Voor elke toepassing het juiste product

Iedere opdracht stelt zijn eigen eisen: ongeacht of een kwaliteitsoppervlak vereist wordt of het economische belang op de voorgrond staat, of het nu om gezondheidsredenen gaat of vormgevingsmogelijkheden – de binnendispersies van Brillux scoren in iedere situatie, ook bij een veelvoud aan kleuren.

De productassistent leidt u snel en doelgericht naar de passende muurverf voor elk project! Welke verf voldoet aan de DIN-criteria voor stompmat, is bestand tegen nat afwrijven klasse 1 en heeft een zeer goed dekvermogen? Of welk product is verkrijgbaar in trendwit of in een gewenste kleur via het Brillux kleurmengsysteem? De productassistent geeft u het antwoord snel en eenvoudig.

Bovendien zijn alle Brillux dispersies volledig zonder oplosmiddelen samengesteld. Dat is goed voor zowel mens als milieu.

Productassistent

Laden …

  Geen resultaten

  Er werd geen product gevonden dat voldoet aan uw filtercriteria. Verruim uw zoekopdracht en probeer opnieuw.

  Standaardkleur


  Glansgraad

  Klasse bestand tegen nat afwrijven

  Klasse dekvermogen

  Keurmerk
  Beschikbaarheid


  Reset


   
   
   
   
   
   

  Ondergrond

  Strijklicht

  Door het gebruik van ramen van vloer tot plafond is in de moderne architectuur op gladde wanden een speciaal licht te zien – het strijklicht. Maar ook zonder vensters kan dankzij kunstlicht strijklicht op gladde oppervlakken vallen. Dit versterkt enerzijds de visuele waarneming van oneffenheden in het oppervlak en maakt anderzijds de rolleraanzetstrepen in de afwerking zichtbaar.

  Naast een perfecte voorbereiding van de ondergrond, vergen dit soort oppervlakken extreem matte afwerkingen met een lange open tijd en een zeer goede vloeiing om een ​​homogeen, aanzetvrij oppervlaktebeeld te creëren.

  Ervaren vakmannen denken hier meteen aan Brillux Super Latex ELF 3000. Maar let nu goed op, want we hebben onze bestseller nog verder verbeterd: een nog hoger dekvermogen voor hetzelfde, steeds perfect stompmatte oppervlak. En omdat deze nieuwe Brillux binnendispersie met niets te vergelijken is, hebben we dit product ook een nieuwe naam gegeven: Brillux Superlux ELF 3000. Ontdek het nu zelf. Nu al verkrijgbaar in uw Brillux vestiging.

  Superlux ELF 3000 – onze specialist voor perfecte oppervlakken, zelfs bij moeilijke lichtomstandigheden. Ook in heldere, intensieve kleuren!

  • <p>Armgartstr., Hamburg</p>

   Armgartstr., Hamburg

  • <p>Roggenmarkt, Münster</p>

   Roggenmarkt, Münster

  • <p>Opera, Stettin</p>

   Opera, Stettin

  Gladde ondergrond

  Een matte afwerking op een gladde ondergrond vergt naast een professionele voorbehandeling van de ondergrond ook de juiste eindafwerking voor een optimaal resultaat. Hoogwaardige binnendispersies en het passende gereedschap leveren absoluut uniforme, stompmatte afwerkingen zonder dat de structuur van de roller te zien is.

  Verfrollers met zeer dichte, zo kortpolig mogelijke overtrekken garanderen een hoogwaardige, gladde oppervlaktefinish, bv. de Polyamide verfroller 1314. Dankzij de hoge materiaalopnamecapaciteit neemt de roller de verf uitstekend op geeft ze vervolgens gelijkmatig weer af. Bijzonder geschikt voor de verwerking van hoogwaardige muurverf voor binnen op gladde weefsel-wandbekleding.

  Gestructureerde ondergronden

  Behalve gladde ondergronden komt in privéwoningen en bedrijven ook structuur tegen de muur. Vooral in de projectbouw – bij nieuwbouwprojecten van kantoorgebouwen, meergezinswoningen of scholen – moet de afwerking op CreaGlas weefsel of nieuwe Brillux Rauhfaser ook economisch verantwoord zijn.

  Brillux heeft ook hiervoor de juiste producten. Dekkend in één enkele laag.

  Voor wie het nog rationeler moet: de producten kunnen uiteraard ook met het nevelarm airless-systeem worden verwerkt – een tijdwinst tot 30%.

  Sensocryl ELF

  De premium wandfinish

  Sensocryl ELF speelt zijn sterktes uit waar andere producten hun grenzen bereiken.

  De voordelen:

  • hoge slijtvastheid en reinigingsvermogen
  • weerstand tegen ontsmettingsmiddelen
  • hoog dekvermogen
  • zeer heldere witte kleur
  • heldere bonte kleuren
  • geringe neiging tot vervuiling
  • perfecte vloeiing

   

  Sensocryl ELF levert een oppervlakteresultaat van topkwaliteit – ook met intensieve kleuren. Het resultaat? Sterker belastbare vlakken dan bij traditionele muurverven. Ideaal voor artsenpraktijken, steriele ruimtes en laboratoria, maar ook voor opslagruimtes voor levensmiddelen of hightechproducten en uiteraard ook voor woonruimtes.

  Een perfecte combinatie!

  Brillux CreaGlas Weefsel en Sensocryl ELF resulteren in een zeer slijtvast afwerksysteem dat bijzonder goed geschikt is voor gevoelige ruimtes zoals ziekenhuizen, artsenpraktijken, verzorgingstehuizen enz.

  Volgens DIN 4102 is de systeemopbouw met Sensocryl ELF en CreaGlas Weefsel of Reliëf 3490, conform testcertificaat nr. P-BWU03-I-16.55.144, B1 bovendien moeilijk ontvlambaar.

  VETROLUX: MATTE INTENSIEVE KLEUREN

  Zodat mat ook mat blijft

  Klanten vragen vaak naar stompmatte, intensieve kleuren voor een interieurafwerking. Daarmee willen ze accenten zetten of een volledige wand afwerken.

  Bij matte afwerkingen deed zich tot nu toe een visueel probleem voor. Wanneer de verf mechanisch werd belast, trad het zogenaamde “schrijfeffect” op. Pogingen om deze lichte sporen in het oppervlak te verwijderen, maakten het effect meestal nog erger.

  Met Vetrolux ELF 3100 is dat niet langer het geval. Deze binnenverf minimaliseert het schrijfeffect en de vlakken zien er nog lange tijd mooi uit.

  Wat is de oorzaak van het “schrijfeffect”?

  Bij matte afwerkingen liggen de pigmenten aan het oppervlak vrij. Daarom kunnen ze bij mechanische belasting worden beschadigd en platgedrukt. Er blijven witachtige, glanzende markeringen achter op het oppervlak, het “schrijfeffect”.

  Vetrolux ELF 3100 bevat hoogtransparante, functionele vulstoffen die ervoor zorgen dat de kleurpigmenten betrouwbaar tegen beschadiging worden beschermd. Zo wordt het “schrijfeffect” sterk gereduceerd.

  Vita-assortiment

  Vita-assortiment: een perfecte woongezondheid

  Voor uw klanten die bezorgd zijn over mogelijke schadelijke stoffen in de lucht door additieven in afwerklagen, staat het gezondheidsaspect centraal bij de keuze van het juiste product. De emissiearme, oplosmiddel- en weekmakervrije producten zijn hier al jaren een oplossing voor.

  Met de Vita-dispersies gaat Brillux nog een stapje verder: Vitalux 9000, Vitasmart 9004, Vitasense 9005 en Vitashine 9006 bevatten geen conserveringsmiddelen en zijn dus ook geschikt zijn voor extreem gevoelige personen die anders allergische reacties zouden kunnen krijgen. De afwezigheid van conserveringsmiddelen is een groot voordeel, vooral in gevoelige ruimtes zoals kinderkamers, slaapkamers en woonkamers, maar ook voor openbare ruimtes in scholen, kinderdagverblijven en hotels

  Meer informatie over het Vita-assortiment zonder conserveringsmiddelen vindt u hier!

  Ook uw lievelingskleur kan gerust zonder

  Een wandafwerking zonder conserveringsmiddelen is mogelijk dankzij de Vita-dispersies, zonder in te boeten aan vrijheid in kleur. Want behalve de witte variant, zijn ook de zeven andere Vitamix 9018-kleuren volledig vrij van conserveringsmiddelen. Van de zachte, licht aangekleurde nuances tot het intensieve geel, rood, blauw of groen beslaat dit product het volledige spectrum van een mooi en gezond interieur. Geniet van harmonieuze kleuren die hun effect nooit missen.

  De zeven Vitamix 9018-kleuren zijn uiteraard ook onderling mengbaar. Op die manier vergroot u de kleurruimte nog verder en kunt u uw creativiteit de vrije loop laten. Bent u op zoek naar een erg specifieke kleur? Geen probleem: laat uw product mengen in onze fabriek en u krijgt exact de gewenste kleur, uiteraard ook zonder conserveringsmiddelen.

  Silicaatverven

  Helemaal zonder nevenwerkingen

  Silicaatverven worden steeds populairder. Vanwege hun hoge alkaliteit zijn er voor silicaatproducten geen conserveringsmiddelen nodig – ze zijn dus geschikt voor allergiepatiënten.

  Voor de meest uiteenlopende wensen op het vlak van vormgeving kunnen silicaatverven met het Brillux kleurmengsysteem en met Kleurconcentraat ELF 9018 worden gekleurd. Ze bieden ook een natuurlijke bescherming tegen schimmels.

  Volledige vormgevingsvrijheid

  Slaapkamer, badkamer of keuken: silicaatproducten zijn sterk waterdampdoorlatend en bieden dankzij hun hoge alkaliteit een natuurlijke bescherming tegen algen en schimmels. Vanaf nu is de stompmatte Silicaat-Binnenverf ELF 1806 ook verkrijgbaar in intensieve kleuren voor nog meer vormgevingsvrijheid.

  Bescherming tegen schimmels

  Natuurlijk voorkomen, doeltreffend bestrijden

  De hoge alkaliteit van silicaatproducten biedt een natuurlijke bescherming tegen schimmels en algen. Omdat ze water opnemen, blijft de ondergrond zo goed als droog en ontbreekt het schimmels aan de levensnoodzakelijke vochtigheid om zich te ontwikkelen.

  Tegen schimmelaangroei helpen actieve afwerkingsmaterialen. Brillux raadt Schimmelbescherming 930 aan, dat gecontroleerd en goedgekeurd werd voor gebruik in woonruimtes. Voor een duurzaam resultaat is het echter belangrijk om nog voor het schilderen de oorzaak van de schimmelaangroei te vinden en aan te pakken.

  Voorkomen: geef schimmels geen kans door voldoende te ventileren en te verwarmen

  Dit zijn bijvoorbeeld hoeken, wandoppervlakken achter kasten of gordijnen en niet-geïsoleerde buitenmuren. Ook hoeken aan een buitenmuur, overgangen van buitenmuur naar plafond en raamlateien gelden als zogenaamde thermische bruggen.

  Terwijl slecht sluitende vensters vroeger voor een continue ventilatie zorgden, garanderen de moderne, volledig afgesloten vensters van vandaag dat er geen dure warmte – en dus ook geen vocht – naar buiten kan ontsnappen. Ook het vensterglas heeft een hele evolutie doorgemaakt. Vroeger was er enkel glas waardoor er koude vlakken ontstonden waarop zich condensatiewater vormde. Dat moest toen vervolgens via een gootje en een klein buisje naar buiten worden afgevoerd. Bij vorst veranderde dit condensatiewater in ijsbloemen die ook het vochtgehalte in de lucht deden dalen. Het dubbel of soms zelfs driedubbel isolerend glas dat vandaag wordt gebruikt, heeft niet langer de functie van “condensaatverwijderaar”. Dat is ook de reden waarom het zo belangrijk is om regelmatig te ventileren omdat alleen zo het aanwezige vocht kan worden afgevoerd.

  Meerdere keren per dag een korte, stevige ventilatie. Daarbij worden vensters en deuren afhankelijk van de buitentemperatuur 2 tot 15 minuten geopend – het liefst zodat er tocht ontstaat. Als vuistregel geldt: bij vorst 2 – 3 minuten, bij 0 – 5 °C ca. 5 minuten, bij 5 – 10 °C ca. 5 – 10 minuten en bij 10 – 15 °C ca. 15 minuten ventileren. Om hygiënische redenen is een halve tot volledige luchtverversing per uur nodig. Vensters permanent op de kiepstand zetten, haalt niets uit. Hierdoor ontsnapt permanent warme lucht naar buiten die neerslaat op de buitenmuur. Voor badkamers en keukens geldt: na het douchen of koken de vensters kortstondig helemaal openen om vochtigheid af te voeren of gebruik in de keuken de afzuigkap. Trouwens, correct ventileren hoort bij een energie-efficiënte filosofie. Het voorkomt vochtdoorslag van de buitenmuren naar binnen toe. Vochtige wanden zijn namelijk absoluut te vermijden omdat ze de warmte drie keer zo snel naar buiten afvoeren.

  Behalve correct ventileren, moet u ook correct verwarmen. Dat betekent alle ruimtes voldoende verwarmen, de temperatuur in de slaapkamers niet onder de 16 °C laten zakken, ook weinig of niet gebruikte kamers een beetje verwarmen en geen meubelen met grote vlakken tegen koude buitenwanden zetten. Bovendien is het raadzaam om de oppervlaktetemperatuur van wanden in matig verwarmde ruimtes niet onder de 15 – 17 °C te laten dalen, wat een kamertemperatuur van ca. 18 °C vereist.

  Isolerende verf

  Probleemoplosser zonder oplosmiddelen

  Hardnekkige nicotineaanslag, opgedroogde watervlekken of vet- en roestvlekken dit kan binnenshuis allemaal worden afgedekt en op een betrouwbare manier worden geïsoleerd met de waterverdunbare isolatieverf Aqualoma ELF 202.

  Aqualoma ELF 202 kan niet alleen worden gebruikt voor de woonomgeving, maar is ook geschikt voor rokerige ruimtes in de horeca, door olie vervuilde industriële ruimtes, grootkeukens en bij de sanering van brand- en waterschade.

  De samenstelling is bovendien volledig oplosmiddelvrij. De voordelen: Aqualoma ELF 202 is erg aangenaam om mee te werken en de ruimtes kunnen direct nadat ze zijn opgeknapt, weer worden gebruikt zonder dat het er naar oplosmiddel ruikt.

  Structuurafwerking

  Decoratieve vormgeving van plafonds

  In kamers met veel licht kan de decoratieve vormgeving van het plafond een echte uitdaging zijn. De lichtsituatie bemoeilijkt vaak de beslissing in welke richting de bekleding met Rauhfaser of ander weefsel moet lopen.

  De oplossing zijn speciale, structuurgevende afwerkingen: Structosil 1914, Vloeibare Rauhfaser ELF 902 en Latexplastik ELF 904. Voor levendige plafondoppervlakken, bv. in lobby’s van hotels, vergaderzalen of grote eetzalen.

  Kleurontwerpsysteem Scala

  Scala is het kleurontwerpsysteem van Brillux voor binnenruimtes en gevels.

  ..meer

  Kleurzoeker

  U weet de naam van de kleur, wij hebben de juiste tint. Zo wordt de zoektocht kinderspel.

  ..meer