Terug naar boven

Wandafwerkingen met metaaleffecten

Metaalachtig glanzende wand- en plafondoppervlakken creëren een heel bijzondere, exclusieve sfeer. Afhankelijk van de kleur komen ze chic over en stralen ze iets edels uit, zijn ze krachtig en stralend of changerend en glinsteren ze mysterieus. Met dit soort wandafwerkingen kan een ruimte op de meest uiteenlopende manieren worden vormgegeven. Alle technieken van de wandafwerking met metaaleffecten zijn gebaseerd op de producten Creativ Metallico 76, Creativ Lucento 83 of Creativ Tenero 84.

Creativ-kleurwaaier

Creativ-kleurwaaier voor wandafwerking met metaaleffecten

Van een ingetogen, edele glans tot driedimensionale effecten: wandafwerkingen met metaaleffecten zijn een goede oplossing voor heel wat interieurconcepten. Het huidige kleurenspectrum bevat in totaal 64 kleurtinten. Die zijn onderverdeeld in vier verschillende thema’s: “light luster”, “deep sparkle”, “natural shine” en “vintage gleam”. Laat u inspireren door de Creativ-kleurwaaier voor wandafwerking met metaaleffecten en door onze advies- en beslissingshulp voor de producten Creativ Tenero 84, Creativ Lucento 83 en Creativ Metallico 76.

light luster: Scandinavisch geïnspireerd

Kopenhagen en Stockholm – de designmetropolen van het Noorden – hebben het thema “light luster” aanzienlijk beïnvloed. Heldere vormen en lichte kleuren brengen een nuchter en opgeruimd gevoel over. De Scandinavische stijl scoort met een zekere Noorse strakheid en biedt ruimte die uitnodigt tot persoonlijke, vrije ontplooiing. Heldere kleuren worden gebruikt voor een geïntegreerd ontwerp en worden ondersteund door accenten uit het kleurveld antraciet, petroleum, koper en rood.

deep sparkle: rustgevende diepte

Geïnspireerd door de zware tinten van het statige Engeland presenteert het thema “deep sparkle” expressieve Metallics op opzettelijk gecreëerde wandvlakken. In combinatie met de metaalachtige glans en de positief werkende lichtreflectie, laten de veelal donkere kleuren van dit thema zich van hun meest harmonische kant zien. Donkere Metallics uit het kleurdomein paars, lila, groen of bruin vormen de basis voor samenstellingen met hoge plafonds en luxueus gelakte deuren.

natural shine: natuurlijk en mechanisch

Milieu en gezondheid zijn onderwerpen die de laatste tijd in de moderne maatschappij duidelijk op de voorgrond zijn gekomen. Duurzaamheid en natuurlijkheid winnen in de context van steeds snellere technologische ontwikkelingen aan belang en vormen een evenwichtig rustpunt. De metaalachtige kleuren van het thema “natural shine” slaan een brug tussen de mechanische, metaalachtige look en de perfectie van kleuren uit de natuur. Groentinten, beige, rood en oranje vormen de veelzijdige basis voor de vormgeving in “natural shine”-stijl.

vintage gleam: de toekomst van gisteren

Een heropleving in de zin van “vintage gleam” betekent een terugkeer naar de goede dingen van vroeger om die vervolgens te verbinden met levendige kleuren en gereduceerde vormen. Centraal staat het individu en het afzien van internationale trends en de invloed van de massa. Dit thema is gericht op tinten die zich inhouden, die zich onderscheiden door hun duurzaamheid en die zo bijdragen aan de vaak geciteerde onthaasting. Subtiel blauw in combinatie met bruin/beige en afgezwakt zilver worden perfect gecombineerd met hout en chroom tot “vintage gleam”.