Terug naar boven

Oplosmiddelhoudende lakken Aromaatvrije klassiekers

Isoparaffine in plaats van testbenzine: dat is het succesrecept voor onze oplosmiddelhoudende lakken en voorstrijkmiddelen op basis van alkydhars. Uw voordeel: uitstekende verwerkings- en producteigenschappen met een duidelijk lagere geurbelasting.

Bovendien is het oplosmiddel isoparaffine veel milieuvriendelijker dan testbenzine en bevat het veel minder aromaten. Bij de andere producten op de markt kan het gehalte aan aromatische verbindingen door destillatie maar van de gebruikelijke 20 25 procent tot onder de 1 procent worden gebracht.

Impredur

Brillux Impredur

Met isoparaffine wordt niet alleen de geurbelasting met factor 60 verminderd, ook de kwaliteit van de producten is doorgaans milieu- en gezondheidsvriendelijker – en dat met uitstekende verwerkings- en producteigenschappen.

Competentie in onderzoek en ontwikkeling heeft een lange traditie bij ons: de ontwikkeling van een nieuwe generatie innovatieve, productieve lakken was dan ook een logische stap. Aromaatvrij en met geringe geurvorming: de Impredur-lakken en -grondlagen behoren al vele jaren tot de beste op de markt.

De argumenten voor onze oplosmiddelhoudende lakken:

 • vrij van aromaten
 • op basis van alkydhars
 • uitstekende vloeiing
 • perfect oppervlaktebeeld
 • bestand tegen huishoudelijke reinigingsmiddelen

Winterkwaliteit: De koude periode doorwerken

Wij staan voor kwaliteit. Onze aromaatvrije en professionele producten op basis van alkydhars behoren al jaren tot de beste op de markt. Daarom zijn we de uitdaging aangegaan om u zelfs bij lagere temperaturen hoogwaardige producten aan te bieden die bijzonder snel drogen.

In onze vestigingen kunt u de producten Impredur Grond 835, Impredur Ventilak 822 en Impredur Hoogglanslak 840 op aanvraag verkrijgen in winterkwaliteit. Hoe warm of koud het ook is – wij hebben altij d het juiste product voor uw project in huis.

Residur 891

Voor harde en erg sterke oppervlakken

Brillux Residur 891 is een weerbestendige, sneldrogende hoogglanslak die de beste product- en verwerkingskwaliteit combineert met een erg hoge milieuvriendelijkheid. Ook hier blijven we trouw aan onze succesformule: "isoparaffine in plaats van testbenzine".

De aromaatvrije en erg geurarme lak kan makkelijk worden verwerkt, is erg rendabel en zorgt met zijn buitengewone bestendigheid voor een zuinige en erg duurzame afwerking. Residur 891 is de beste keuze wanneer erg harde, slijtvaste oppervlakken nodig zijn die ook bestand zijn tegen een korte belasting door smeer-, boor- en dieselolie.

Dankzij zijn uitstekende oppervlaktehardheid overtuigt deze nieuwe alkydharslak voor toepassingen waarbij de afwerking het een en ander te verduren krijgt, bv. bij relingen, buizen, machineonderdelen of landbouwapparatuur.

Een lak die heel wat kan incasseren – de speciale eigenschappen van Residur 891 in een overzicht:

 • aromaatvrij, reukmild
 • op basis van alkydhars
 • voor buiten
 • hoogglanzend
 • uitstekende dekking
 • buitengewone oppervlaktehardheid
 • bestand tegen korte belastingen door smeer-, boor- en dieselolie

Watergedragen lakken

Profiteer met een compleet assortiment lakken, beitsen en grondverven van onze knowhow en kwaliteitsvoorsprong.

..meer

Laagopbouw

Grond-, tussen of eindlaag: een vakkundige laagopbouw is een van de grootste uitdagingen van de vakman.

..meer