Brillux Logo
 

Sluiten
 

 
 
Het ene vlies is het andere niet

Gladde wanden

Het ene vlies is het andere niet

Bij vlies worden er twee gangbare productcategorieën onderscheiden:

  • glasvlies met grondlaag
  • vlies van celstof- en textielvezels met polymere bindmiddelen.

Glasvlies met grondlaag is verkrijgbaar met een oppervlaktegewicht dat kan variëren van ca. 130 g/m² tot ca. 200 g/m². De zwaarste glasvliessoorten die van een grondlaag zijn voorzien, zoals CreaGlas Glasvlies VG 1001 Premium met een oppervlaktegewicht van 195 g/m², zijn bij uitstek geschikt als afwerkvlies, omdat hierop voor een matte, witte of licht getinte afwerking vaak kan worden volstaan met het aanbrengen van één laag. CreaGlas Glasvlies VG 1001 Premium staat dankzij de grote flexibiliteit en het vezelvrije, gladde oppervlak bij de glasvliessoorten met grondlaag op poleposition.

In de productcategorie »Vlies van celstof- en textielvezels met polymere bindmiddelen« zijn de gangbare vliessoorten met een oppervlaktegewicht van 130–160 g/m², zoals Rapidvlies 1525 waarvan het oppervlaktegewicht 160 g/m² bedraagt, geschikt als rationeel afwerkvlies.

Vanwege hun grote flexibiliteit en scheurvastheid zijn deze vliessoorten ook geschikt voor verwerking met een lijmapparaat. Rapidvlies 1525 is een bijzonder stabiel, scheurvast en daardoor scheuroverbruggend speciaal vlies. Met dit vlies wordt een gladde, gelijkmatige ondergrond verkregen die uitstekend oververfbaar en met wandbekleding overplakbaar is.


Onze vliesproducten
CreaGlas Glasvlies VG 1001 Premium
CreaGlas Glasvlies VG K 3101 Premium
CreaGlas Glasvlies VG 1000
Rapidvlies 1525
Lightvlies 130
Abschirmvlies 1527